Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da 21 bin öğrenci ağız ve diş taramasından geçirildi

26 Ağustos 2016, Cuma 20:05

     


Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, geçen eğitim öğretim yılında 21 bin 364 öğrenciyi ağız diş taramasından geçirdi.

Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaptığı çalışmalar açıklandı. Yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Koruyucu Ağız Diş Sağlığı kapsamında 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında okullarda toplam 39 bin 170 öğrencimize ulaşarak eğitim verilmiş, 21 bin 364 öğrencimizin ağız diş taraması yapılmıştır. Anasınıfı ve 1’inci sınıf öğrencilerine flor vernik, 2’nci sınıf öğrencilerine flor jel olmak üzere toplam 27 bin 590 öğrencimize flor vernik ve flor jel uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sırasında 31 bin 179 diş fırçası ve diş macunu ile öğrenci öğretmen ve velileri bilgilendirme niteliği taşıyan 45 bin 270 broşür, kitapçık ve afiş dağıtımı sağlanmıştır. Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri’nin ilimizde daha verimli hale getirilebilmesi için özellikle yaz aylarında, Toplum Sağlığı Merkezi kadrosunda diş hekimi bulunan ilçelerimizde hizmete ulaşmakta güçlük yaşayan köylerde eğitim ve tarama hizmeti verilerek konuyla ilgili farkındalığın artırılması ve tedaviye ihtiyacı olan vatandaşlarımızın polikliniğe yönlendirilmesinin sağlanması; ayrıca poliklinik hizmetine ulaşamayacak ve evde sağlık hizmeti sunumuna uygun hastalara yerinde hizmet verilmesi planlanmaktadır.”

KÖYLERDE 464 VATANDAŞIN AĞIZ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILDI

Açıklamada, “Köylerde verilecek hizmet esnasında poliklinik hizmetlerinde aksamaya mahal vermeyecek şekilde haftada en az 1 gün olmak kaydıyla 104 köyümüze ulaşılması planlanmıştır. Bu program kapsamında Temmuz ayı içerisinde köylerde yapılan ağız ve diş sağlığı çalışmalarında 852 kişiye eğitim verilerek 464 vatandaşımızın ağız diş sağlığı taraması yapılmıştır. Bunun haricinde ihtiyacı olduğu görülen 108 kişi ağız ve diş sağlığı polikliniğine yönlendirilmiştir. Ayrıca 955 adet diş fırçası, diş macunu, bilgilendirme afiş ve broşürü dağıtımı gerçekleştirilmiştir” denildi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler