Takip Et

SON DAKİKA

Germencik Belediyesi'nden kara sinek mücadelesi

26 Temmuz 2018, Perşembe 15:32

     


Germencik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince besihanelerin en büyük problemi olan kara sinekle mücadele için ilaçlama yapıldı.

İlk kez kullanılan granül formda kara sinek yemi başka canlılara hiçbir zarar vermeden bu probleme çözüm getiriyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların en büyük probleminden olan kara sinek; ilk kez kullanılan ilaçlama yöntemi ile en basit şekilde çözüme kavuşuyor. Granül formda olan ilacın ilk uygulamasına Turanlar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Tüm hayvan çiftliklerinde özenle yapılacak olan bu ilaçlama yöntemine mahalle muhtarlarından geri dönüşler de oldukça olumlu. Vatandaşlar ise tüm besihanelerde uygulanacak olan bu ilaçlama yönteminden memnun.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Germencik Belediyesi Genel Koordinatörü İsmet Akın, “Vatandaşlarımızın her sorunu ile tek tek ilgileniyoruz. Yaptığımız işlerde geri dönüşlerin olumlu olması bizim için çok önemli. Kara sineklerle mücadele, hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz için çok büyük bir problemdi. Yaptığımız araştırmalar sonucu başka bir zararı olmayan bu ilaçlama yöntemini kullanmaya karar verdik. Vatandaşlarımızın her sorununda onların yanında olup hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler