Takip Et

SON DAKİKA

“Orada köy bile kurmamışlar”

26 Şubat 2021, Cuma 09:49

     


Batı Azerbaycan Topluluğu Ankara Temsilciliği Basın Sözcüsü Oktay Hacımusalı , “Ermeniler işgal ettikleri bölgenin onlara ait olmadığını biliyorlardı, bilinçaltlarında sürekli olarak burası bize ait değil vardı. Zaten onlara ait olmuş olsaydı, o bölgeleri benimsemiş olsalardı orada bir şehir kurarlardı. Yani orada köy bile kurmamışlar, her şeyi yakmışlar ve yıkmışlar” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Batı Azerbaycan Topluluğu Ankara Temsilciliği Basın Sözcüsü Oktay Hacımusalı, tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu oldu. Ermenistan’ın bazı güçler tarafından maşa olarak kullanıldığını belirten Hacımusalı, “Olaya sadece Ermenistan olarak bakmamız yanlış. Ermenistan sonuç olarak bir maşa devlet. Bu maşa devleti de bu duruma kadar getiren güçler, Ermenistan’dan gerçek anlamda yapmadığı işleri yapmalarını isteyeceklerdir. Dolayısıyla bu da bizim yararımıza bir durum. Ermenistan bu kadar karışıklık içinde oldukça bir o kadar da batacaktır” ifadesini kullandı.

“BUGÜN ORTADAKİ DURUM ASLINDA O GÜN KURULAN SAHTE BİR DEVLETİN BUGÜNE OLAN BİR YANSIMASIDIR”

Bugünkü durumun, yıllar önce kurulan sahte bir devletin yansıması olduğunu söyleyen Hacımusalı, “Şu anda Ermenistan dediğimiz topraklarda asırlarca hatta yüzyıllar boyunca bizim dedelerimiz ve atalarımız yaşadı. Maalesef bölgeyi bölmek için, Türk’ü Türk’ten ayırmak için bir tampon bölge oluşturdular. Bu tampon bölgede Ermenistan adlandı maalesef ve Ermenileri hızlı bir şekilde buraya yerleştirdiler. Bugün ortadaki durum aslında o gün kurulan sahte bir devletin bugüne olan bir yansımasıdır. Bir tarihi olmayan, bayrağı olmayan, alfabesi olmayan her şeyini bir yerden almış ve her taraftan bir şeyler çalmış ve en sonda armalarına kutsal Ağrı Dağı’nın resmini koymuş bir toplumdan bahsediyoruz. Bugün Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü ve 29’ncu yıl dönümünde aynı zamanda hunharca, barbarca katledilen soykırıma uğramış bir şehirden bahsediyoruz. Belki Hiroşima’dan, belki Nagazaki’den daha dehşetli bir durumda. Bir şehri katlettiler, soykırıma uğrattılar, 30 sene sonra da başlarında demir yumruğu gördüler. Sayın Aliyev’in de söylediği gibi demir yumruğu gördüler, bugün artık asla ve asla o demir yumruğu unutmayacaklar. Ne zaman Türk’e karşı herhangi bir yan bakma akıllarına geldiğinde aynı zamanda akıllarına demir yumrukta gelecek” dedi.

“ERMENİSTAN’DA YAŞANAN OLAYLAR BEKLENİYORDU, SÜRPRİZ BİR ŞEY DEĞİLDİ”

Ermenistan’da yaşanan olayların beklendiğini ifade eden Hacımusalı, “Bugün Ermenistan’da yaşanan olaylar bölgede bekleniyordu. Yani yeni ve sürpriz bir durum değil. Ermenistan bir panik halinde yerle bir olmuş durumda. Ordunun büyük bir çoğunluğu ortada yok, komutanları ortada yok. Ortada olan komutanlarda Karabağlı ve Erivanlı diye kendi aralarında ikiye bölünmüş durumdalar. Kendi aralarında bir mücadele içerisindeler, aralarında ajan arıyorlar. Yani bir devletin en kötü durumu şu anda Ermenistan’da yaşanıyor çünkü devletin başında duran kişinin devletin temel güç uzuvlarına yani emir komuta zincirinde olan komutanlarına kesinlikle güveni kalmamış durumdadır. Bu kişilerin büyük çoğunluğu elleri Karabağ’da Azerbaycan Türklerinin kanına bulaşmış kirli ellerini siyaset üzerinden devam ettiren Karabağ Ermenilerine aittir. Yani Paşinyan siyaset adamı değil, Paşinyan yanlış üzerine yanlış yapıyor. Azerbaycan bu toprakları kurtardıktan sonra otomatik olarak Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile Bakü arasındaki kara bağlantısı artık tam olarak yerini aldı. Azerbaycan’ın sınırları yerini aldı. İran ile sınırlar Ermeniler tarafından işgal altında olduğu için o sınırlar çizilmemişti ve o sınırlar çizildi. Sadece Nahcivan ile değil bu aynı zamanda Anadolu’yla Bakü arasında büyük bir köprü rolünü oynayacak” diye konuştu.

“ERMENİSTAN MAŞA BİR DEVLET”

Hacımusalı, “Özellikle yılbaşından itibaren enerji konusunda Azerbaycan’ın, Türkiye’nin ve Türkmenistan’ın yaptığı atılımlar bölgede çıkarı olan bazı güçlerin elinden çıkması, tamamıyla Türkleşmesi ve Ermenistan’ı besleyip bugüne kadar getiren güçlerin taşmasına ve biz sizi niye besledik diye çıkışmasına neden oldu. Bunun karşılığında Paşinyan, İskender Füzelerinden bahsetti. Manidar bir şekilde İskender Füzelerinden bahsediyor, bir gün sonrada Genel Kurmay Başkan yardımcısının istifası söz konusu oluyor, bir gün sonrada millet sokaklara dökülüyor. Olaya sadece Ermenistan olarak bakmamız yanlış. Yani Ermenistan sonuç olarak bir maşa devlet durumunda. Bu maşa devleti de bu duruma kadar getiren güçler, Ermenistan’dan gerçek anlamda yapmadığı işleri yapmalarını isteyeceklerdir. Dolayısıyla buda bizim yararımıza bir durum. Ermenistan bu kadar karışıklık içinde oldukça bir o kadar da batacaktır” dedi.

“İŞGAL ETTİKLERİ YERLERİ YAKIP YIKMIŞLAR”

Ermenistan’ın kültürel değerlere verdiği tahribat hakkında da değerlendirme yapan Hacımusalı,” Ermeniler işgal ettikleri bölgenin onlara ait olmadığını biliyorlardı, bilinçaltlarında sürekli olarak burası bize ait değil vardı. Zaten onlara ait olmuş olsaydı, benimsemiş olsalardı orada bir şehir kurarlardı. Yani orada köy ile kurmamışlar, her şeyi yakmışlar ve yıkmışlar. Azerbaycan Cumhurbaşkanı işgalden kurtarılan her bir bölgeyi ayrı ayrı ziyaret etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı oraya özel yetkililer atadı. Yani Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı her gittikleri yerde özellikle , ‘ Biz Karabağ’ı cennete dönüştüreceğiz’ diyorlardı. Buralar Azerbaycan’ın en verimli toprakları, doğal madenleri, yer altı zenginlikleri olsun yani birçok şey var Karabağ’da. Orayı hunharca yok etmeye kalkmamış olsalardı gerçekten orada fayda sağlarlardı ama fayda sağlayamadılar. O toprakları benimsemediler. Eski Türk Hristiyanlarına ait olan tapınakları bile yok etmişler. Yani Ermenilerin oralarda yaptıkları çok vahim şeyler var, mezarlardan ölüleri bile çıkarmışlar” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler