Takip Et

SON DAKİKA

Telef olan koyunları başında gözyaşı döktü

25 Kasım 2020, Çarşamba 11:48

     


Çine'de küçük baş hayvan üreticisi Mustafa Ali Türe'ye ait koyunlar bilinçsizce doğaya atılan kokusmuş hamurları yiyerek zehirlendi. Zehirlenen 10 adet koyundan 4 adedi telef oldu. "Ben yandım başkalarının canı yanmasın" diyen çoban, telef olan koyunları başında gözyaşı döktü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine'de yaşayan küçükbaş hayvan üreticisi Mustafa Ali Türe'ye ait koyunlar, baraj kıyısına bilinçsizce atılan hamurları yedi. Hamurları yiyerek zehirlenen 10 koyundan 4 adedi telef oldu. Hayvan üreticisi Türe, içerisi kokuşmuş hamur dolu çuvalları bilinçsizce doğaya atan kişilere isyan etti.

"BUMU BİZİM İNSANLIĞIMIZ"

Topçam Baraj kıyılarına atılan çöplere dikkat çeken Mustafa Ali Türe, "Tepeköy Mahalle halkı olarak bu baraj kıyısına atılan çöplerden çok şikayetçiyiz. Ben bu koyunlarıma 10 yılımı verdim. Yemedim geçirdim, aç kaldığım günler oldu. Bütün servetim bu koyunlar. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Biz bu sürekli atılan çöplerden, kemiklerden ve hurdalardan bıktık. Tarım Bakanımız diyor ki, "Ekmeğimize sahip çıkalım. Böyle mi sahip çıkacağız. 6 çuval yoğrulmuş hamur atmışlar. 6 çuval un 50 kilodan 300 kilo eder. Evine iki ekmek götüremeyen insanlarımız var. Niye çöpe atıyoruz telef ediyoruz. Bu israf nedir. Bu mu bizim insanlığımız" diyerek isyan etti. (OSMAN YURTTAŞ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler