Takip Et

SON DAKİKA

Kadın Meclisi’nden kadına şiddete hayır

25 Kasım 2016, Cuma 13:30

     


Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınlara şiddeti kınadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nuh Bey Konağı önünde ‘Kadına Şiddete Hayır’ konulu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan, Kadın Meclis Başkanı Şennur Pırıldak ve üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi adına açıklamayı okuyan Seyhan Çıdar, “25 Kasım, kadına şiddetin uluslararası düzeyde gündeme geldiği ve kadına yönelik şiddete karşı küresel ölçekte çözümler arandığı, çok özel bir gündür. Kolombiya’da hapisteki eşlerini ziyaretten dönen üç kız kardeş olan Mirabel kardeşler, 25 Kasım1960'ta diktatörün askerlerinin tecavüzüne uğradı. 1981 yılında kabul edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü, 1999 yılından bugüne kadar da kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele günü olarak ilan edilmiştir.

Dünyada her üç kadından birisi şiddet görmektedir. İnsan kaçakçılığından en çok kadınlar ve kızlar etkilenmektedir. Çocuk yaşta evlilik ve kadın sünneti, kız çocukları için risk olmaya devam etmektedir. Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz, inancımız farklı olabilir. Ama kadın olarak maruz kaldığımız şiddet ve sömürü aynıdır. 1 Ocak 2016’dan bugüne kadar 230 kadın, gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Derinleşen ayrımcılık, gerçekleşmeyen adalet, eşitsizliği pekiştirici söylem ve eylemler, şiddeti yeniden üretmektedir. Kadına yönelik şiddet, hem suçtur hem insanlık ayıbıdır. Kadına şiddete hayır diyoruz” diye konuştu.

EN KÜÇÜK EYLEMCİ

Kadın Meclisi'nin 'Kadına şiddete hayır' içerikli basın açıklaması sırasında anneannesiyle birlikte alana gelen 5 yaşındaki İlke Seda Ünaraslan, eline aldığı, “Babanın kollarını niye çizmedin Mehmet, annemi dövmesin diye’ dövizi ile kadına şiddete hayır dedi. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler