Takip Et

SON DAKİKA

Bulaşıkçı kadınların hafta sonu çilesi

25 Ekim 2016, Salı 07:00

     


Karacasu’da hafta içinde zeytin, tütün gibi tarım işlerinde çalışan kadınlar, hafta sonlarında da düğün ve cemiyetlerin bulaşıklarını yıkayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)      

Gündelikçi olarak düğünden düğüne gidip bulaşık yıkadıklarını belirten kadınlar, “Karacasu'da iş sahası yok. Ya tarlada çalışmak ya da bulaşık yıkamak zorundayız. Ağır koşullarda sigortasız olarak çalışıyoruz. Sıcak soğuk demeden yığınla bulaşığı yıkıyoruz. Kocaman kazanları yıkarken bel fıtığı, romatizma, nefes darlığı gibi hastalıklara maruz kalıyoruz. Gün boyunca deterjanlı suyun içinden çıkmayan ellerimiz tahriş oluyor. Eve ekmek götürebilmek için ağır işler yapıyoruz” diye konuştular.

SOSYAL GÜVENCEDEN YOKSUNLAR

Bulaşıkçı kadınlardan, gelin görümce Ümran ve Gürhan Dilmen, üç yıldır bulaşıkçı olarak çalıştıklarını, Huriye Özdemir ile Sema Mutlu da 10 yıldır bulaşık yıkayarak geçimlerini sağladıklarını söyledi. Kimi evli kimi bekar olan kadınlar, sosyal güvenlikleri olmadığı için hastalandıklarında veya iş kazaları sonrasında doktor ve ilaç parasını ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını söylediler. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler