Takip Et

SON DAKİKA

"Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye"

25 Ekim 2016, Salı 13:56

     


Kuşadası Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Performans Programı, 2017 Ücret Tarifesi ve 2017 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nın görüşüldüğü toplantıya belediyeye ait taşınmazların satışı konusu damga vurdu. Sosyal medya üzerinden yürütülen 'Kuşadası'nı satıyorlar' başlıklı kampanyaya tepki gösteren Başkan Kayalı, "Bu laflara bakmıyorum. Çünkü bir lafa bakarım laf mı diye, bi de söyleyene bakarım adam mı diye" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Performans Programı, 2017 Ücret Tarifesi ve 2017 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nı görüşmek üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde toplandı. Toplantıda ilk olarak ekim ayı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü 2017 Mali Yılı Performans Programı oylandı. Program, AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

"DOSYALAR ELİMİZE TOPLANTIDAN İKİ SAAT ÖNCE GELDİ"

2017 Mali Yılı Performans Programı'na ret oyu veren AK Partili meclis üyesi Rıza Esen, bütçe tasarısına yönelik dosyaların kendilerine geç gönderilmesine tepki gösterdi. Dosyaları ve verileri inceleme fırsatı yakalayamadığını belirten Esen, "Toplantıdan iki üç saat önce dosyalar bize ulaştığı için çok fazla inceleme fırsatımız olmadı. İncelediğim kadarıyla hedeflenen rakamların yakalanması çok güç. Vergi toplama oranlarındaki düşüklük bu dediğimi doğruluyor" dedi.

ESNAFA DESTEK

Performans Programı’nın ardından Ücret ve Tarife Komisyonu tarafından değerlendirilen 2017 Ücret Tarifesi oylandı. Toplantıda, Komisyonu’nun görüşleri doğrultusunda 2016 turizm sezonunun olumsuz geçmesi nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla belediye tarafından 2017 yılında tahsil edilecek işgaliye, eğlence vergisi, termal kaynaklı sıcak su aboneliği, ağaç sökme-dikme bedeli gibi pek çok ücrette indirime gidildi.

Toplantıda son olarak 2017 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi görüşüldü. 2017 Yılı Mali Bütçesi’nde belediye birimlerine 128 milyon TL ödenek aktarılırken gelirlerin toplam 118 milyon TL olacağı öngörüldü. Toplantıda ayrıca Kuşadası Belediyesi’nin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne üye olması da kararlaştırıldı.

KAYALI'DAN KUŞADASI'NI SATIYORLAR KAMPANYASINA TEPKİ

Toplantıda Kuşadası Belediyesi'ne ait 49 taşınmazın satışının gündeme gelmesiyle ilgili tepkilere cevap veren Kayalı, "Birileri bizim Kuşadası'nı sattığımızı, belediyenin mallarını peşkeş çektiğimizi söylüyor. Bizim bir yerleri peşkeş çektiğimiz yok. Sadece Kuşadası Belediyesi'ne gelir getirmeyen yerleri satışa çıkardık. Davutlar Mahallesi'ndeki bir mandalina bahçesinin Kuşadası Belediyesi'ne faydası yok zararı var. Bunun yanında bu taşınmazların 6'sının 2014 yılında satışı onaylanmıştı zaten. Biz Kuşadası Belediyesi'ni 194 milyon borçla devraldık. Seçimden sonra gelirlerimizin büyük bölümünü Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Üçüncü şahıslara olan borcumuzu temizledik. Hedefimiz, kalan borçların temizlenmesini sağlayarak yeni yatırımların önünü açmak. Biz her imkanımızı Kuşadası halkı için kullanıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler