Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın örnek okulu oldu

25 Ekim 2016, Salı 23:02

     


Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, Aydın’da bir ilke imza atarak öğrencilerin giriş çıkışlarını kontrol altına almak için turnike sistemine geçti. Öğrenciler, okula kart, şifre veya parmak iziyle girerek eğitimlerini sürdürüyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim öğretime 2000 yılında başlayan Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 421 öğrencisiyle Söke’nin en başarılı okullarında birisi olma özelliğini taşıyor.

Okul Müdürü Volkan Şenarslan, her şeyi geleceğin gençlerini yetiştirmek için yaptıklarına belirterek, “Yaz boyunca öğretmenimiz Turgut Şimşek ile birlikte okulumuzdaki öğrencilerin nasıl daha güvenli olabileceğini düşündük ve böyle bir proje geliştirdik. Amacımız, öğrencilerin okula giriş çıkışlarını güvenli bir şekilde sağlamaktır. Her öğrenciye bir kart ve şifre verdik. Öğrenciler giriş çıkışlarını kartla yapıyor. Kart yoksa şifreyle, şifreyi unuttularsa parmak iziyle okula giriş çıkış yapabilecekler. Tüm öğrencilerin giriş çıkışları okulumuzun siteminde görülüyor. Öğrenci, geç giriş yapıyorsa hem sistem uyarı veriyor hem de öğrencinin velisine otomatikman bilgi mesajı olarak gidiyor. Veliler de çocuklarının okula kaçta girdiğinden, kaçta çıktığından haberdar oluyor. Bu uygulama ile velileri de işimize ortak etmiş oluyoruz. Okulumuzda ayrıca 104 yatılı öğrencimiz mevcut. Bu öğrenciler de aynı şekilde bu sistemden faydalanıyor. Bu şekilde öğrencilerimize daha güvenli bir ortamda eğitim öğretim vermeye çalışıyoruz” dedi.

“VELİLER DE MEMNUN OLDU”

Yapılan bu çalışmanın en çok öğrenci velilerini memnun ettiğine değinen Şenarslan, “Bu tür çalışmalarda öğrenci velilerinden çok büyük destek görüyoruz. Turnike sisteminin okulumuza belirli bir maliyeti oldu. Bunun bir kısmını bakanlıktan karşıladık. Diğer kısmını da kendi imkânlarımızla yaptık. Bu çalışmanın Söke ve Aydın’da olduğunu görmedim. İnşallah bu bir başlangıçtır. Bu çalışma diğer okullara ve kurumlara da örnek olur” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler