Takip Et

SON DAKİKA

Uyuşturucudan "Hayat Ağacı Projesi" ile kurtulacaklar

24 Aralık 2014, Çarşamba 06:00

     


Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) madde bağımlılığına karşı geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi” sayesinde gençlerin uyuşturucu, bonzai gibi bağımlılık yapan maddelerden kurtulacağını ve hatta bunlara hiç bulaşmayacağını söyledi.

TBB’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi”, Ankara'daki Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da katıldı.

Toplantıda, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Isparta, İzmir, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova baro başkanları da yer aldı.

"ÇOCUKLARIMIZ 1 LİRAYA ÖLÜM SATIN ALIYOR"

“Hayat Ağacı Projesi ile evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik” diyerek proje hakkında bilgiler veren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Uyuşturucu, sentetik uyuşturucu, toplumu hedef almış durumda. Yeni tip sentetik uyuşturucu şehirlerde yüzlerce merdiven altında kolaylıkla imal edilmekte, 450’nin üzerinde farklı etken maddeden basit bilgilerle donatılmış herkes tarafından yapılıp piyasaya sürülebilmekte. Çocuklarımız sadece 1 liraya okul önlerinde ölüm satın almakta. Hapın etkisini arttırmak için fare zehrinden florasan kırığına kadar kullanılan yan maddeler, kalbi, beyni patlatarak hızlı bir ölüm getirmekte. Gençlerimizi, evlatlarımızı, toplumu bu girdaptan, felaketten çekip almamız lazım. Arandığında 7 gün 24 saat telefonun başında bu konunun uzmanı, iletişim bilgileriyle donatılmış bir hukukçunun bulunacağı bir sisteme ihtiyaç gördük. Ve 444 84 98 numaralı “Alo Hayat Ağacı Hattı’nı bugün devreye sokuyoruz.”

“GENÇLERİMİZ İLLETTEN KURTULACAK”

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da “Son derece faydalı olacağına inandığım bu proje sayesinde gençlerimiz uyuşturucudan, ölümlere sebep olan bonzai gibi illetlerden kurtulacak ve hatta bunlara hiç bulaşmayacak. Başta TBB Başkanımız Avukat Metin Feyzioğlu olmak üzere emeği geçen herkese içten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sunuculuğunu Erhan Tarhan’ın yaptığı tanıtım toplantısında proje elçileri Erol Evgin, Murat Evgin ile projeye gönüllü destek veren Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Pascal Nouma, Kadir Çöpdemir, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Ezo, Müjdat Gezen, Coşkun Sabah, Oya Başar, Gökhan Türkmen, Oktay Kaynarca, Aslı Zen, Orhan Gencebay, Belkıs Akkaya, Arzu Kaprol’un gönderdikleri mesajları içeren video yayınlandı.

Katkıda bulunanlara plaketlerinin verilmesinin ardından, Hayat Ağacı’na can verecek ve tüm Türkiye’de gençlerle buluşacak olan “Yaşamı Keşfet” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. (HAKAN TUĞRUL)







 
Son Eklenen Haberler