Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmenler Günü sade bir törenle kutlandı

24 Kasım 2020, Salı 12:17

     


Söke’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, pandemi sürecinin gölgesi altında sade bir törenle kutlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Geçtiğimiz yıllara kadar içerik olarak daha geniş kapsamlı olarak, alan programının ardından salon programları ile de kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, içinde bulunduğumuz ve son günlerde artan Kovid-19 tehlikesinin gölgesi altında Cumhuriyet Meydanında sade bir törenle kutlandı.

Söke’de Cumhuriyet Meydanında yapılan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, meslektaşları ile Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Söke ilçe Milli Eğitim Müdürü Yapıcı törende yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Gününün ve öğretmenliği önemine değindi. Yapıcı” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinden sonra, 1981 yılından bu yana 24 Kasımlar ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün Öğretmenlerimizin yapmış oldukları hizmetlerine ve fedakârlıklarına karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu anlamlı bir gündür. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Erel okuduğu ‘Öğretmen’ adlı şiiri gönülleri okşarken Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı beraberinde Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Müdürü Engin Karagöz’ün de yer aldığı bir heyetle Kaymakam Soner Zeybek’i ziyaret etti.

”İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜREÇTE ÖĞRETMENLERİMİZİN ÇABALARI ÇOK GÜZEL”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı ve beraberindeki heyeti kabul eden Söke İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, “Öğretmenlik kutsal meslek. İçinde bulunduğumuz bu süreçte de öğretmen arkadaşlarımızın çabaları çok güzel” dedi. Zeybek, Söke de uzaktan eğitimde ilçenin en ücra köşesindeki öğrencinin uzaktan eğitimden faydalanması için 49 mahalleye yönelik enerji ve iletişim ağı oluşturulduğunu söyleyerek ”Bir çok araziye güneş enerjisi panelleri koyarak internet ve enerji sorunu çözdük. Şu anda on bir öğrencimiz yaşadıkları mahallede mezrada bu eğitimi almakta sorun yaşamakta. Bu sorunu da çözmek üzeriyiz” diyerek pandemi sürecinde alınan önlemlere rağmen sıkıntının büyüdüğünü dikkat çekti. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler