Takip Et

SON DAKİKA

Söke’nin belgeseli çekiliyor

24 Kasım 2016, Perşembe 10:19

     


Meandros Casting Prodüksiyon' un yürüttüğü çalışma ile Söke’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini anlatan bir belgeselin çekimlerine başladı. Yapımcı/Yönetmen Selami Taner ve Görüntü Yönetmeni Teoman Zelvi tarafından hazırlanan belgeselle Söke'nin bir başka güzel olacağı belirtildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yapımcı/Yönetmen Selami Taner, Söke’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkaracak çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Söke’de uzun süren gözlem ve araştırmalarım sonucunda Söke’nin bir belgesel ve tanıtıma ihtiyacının olduğunu tespit ettim. Bir yıl önce belgesel için çalışmalara başladım. Yaklaşık 4 ay projeye yoğunlaştım, gerekli görüşmeleri gerçekleştirdim. Bu süre içinde 1. etap çekimlerini yaptık. Şu anda 2. etap çekimlerimiz devam ediyor. Daha sonra 3. etap çekimleri ile belgeseli tamamlamayı planlıyorum. Projenin en başından bugüne kadar Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş'ın bu çalışmamızda bize çok büyük destekleri oldu, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

“Söke'deki STK'lar ve Söke'nin değerli iş adamları bizi yalnız bırakmadılar” diyen Taner, “Biz bu belgeselde, Söke'yi sadece ismen bilenlere ilçemizde ne var ne yok A'dan Z'ye anlatmayı planladık. İşinde uzman ve değerli arkadaşlarımla ekip olarak toplandık ve bu projeyi yapmaya karar verdik. Çekimlerimizi, hava şartları da el verirse aralık ayı sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyoruz. Söke’de belgesel çekmek benim için bir onurdur'' diye konuştu.

Projeye görüntü yönetmeni olarak imza atan Teoman Zelvi de heyecanını şu sözlerle dile getirdi; “İstanbul medyasında 20 yılı aşkın süredir haber kameramanlığı ve sonrasında görüntü yönetmenliği yaptım. Mesleğe 1996’da Söke'de yerel bir televizyonda başlamıştım. Kısa bir süre sonra da İstanbul' a gidip, çeşitli ulusal kanallarda görev aldım. Yıl 2016 ve yolum tekrar Söke ile kesişti. Bunca yıl sonra, baba toprağında belgesel çekiyor olmak bana gurur veriyor. Aslında bu, benim minnet borcumdu ve bu borcu yerine getirmiş olmaktan büyük bir haz duyuyorum” diye konuştu.

Belgeselin metin yazarlığını, ulusal radyolardan sesine aşina olduğumuz Haber Spikeri-Editör Güler İsmailoğlu Zelvi üstlendi.

Son derece renkli görüntülerin bulunduğu belgesele, 'beyaz altın' pamuk damga vuracak. İlçenin karakteristik özelliklerinin vurgulandığı çekimler, halkın da yoğun ilgisiyle devam ediyor. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler