Takip Et

SON DAKİKA

"Öğretmenlik mesleği sadece kutsal ve önemli değil, hayatidir"

24 Kasım 2016, Perşembe 18:07

     


24 Kasım Öğretmen Günü Kuşadası'nda Atatürk Meydanı'nda Çelenk Koyma Töreni ve Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla kutlandı. Programa katılan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, öğretmenliğin sadece kutsal ve önemli olmadığını, son derece hayati olduğunu ifade etti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'başöğretmenlik' unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü Kuşadası'nda kutlandı. İlk olarak Atatürk Kent Meydanı'nda çelenk koyma töreni ile başlayan program, Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin hazırlanan program kapsamında birçok etkinlik yapılırken stajyer öğretmenler de yemin etti.

Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa katılan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, emekli bir öğretmenin tekrar öğretmenliğe başladığı takdirde yapacaklarını anlattığı metni okudu. Öğretmenliğin hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Aksoy, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bugün Ulu Önderimize başöğretmenlik unvanının verildiği gün fakat önemi bu değil, Millet Mektepleri'nin öneminin vurgulandığı bir gündür. Bu yönüyle daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini önemsiyorum. Bütün toplumlarda meslek günleri vardır. Buradaki amaç, konu edilen meslek grubunun önemini anlatmak, varsa sorunlarına işaret etmek ve gelişimine zemin hazırlamaktır. Bugün Öğretmenler Günü için burada toplandık. O zaman konumuz öğretmen ve buna bağlı olarak eğitimdir. İyi yapıldığı zaman, hakkı verildiği zaman hangi mesleğin önemsiz olduğunu söyleyebiliriz. Ama öğretmenlik mesleğinde daha farklı bir yön var. Sadece önemli değil, sadece kutsal değil, bence hayatidir. Çünkü eğitim gelişmenin temel aracıdır. Gelişmenin eğitim dışında bir aracı yoktur. Bunu hayatımızdan çıkardığımız zaman gelişimden söz edemeyiz" dedi.

"EĞİTİLMİŞLİKLE GELİŞMİŞLİK PARALEL İLERLER"

Gelişmenin temel unsurunun iyi eğitim olduğuna vurgu yapan Kaymakam Aksoy, "Dünyaya baktığımız zaman eğitilmişlik ile gelişmişlik paralel ilerler. Eğitimi gelişmiş olan bir ülkenin gelişmişliği kötü değildir. Osmanlı Devleti'nin altyapısında da bu yatmaktadır. Bu dünyaya baktığımız zaman eğitim ile gelişmişlik arasında paralellik görürüz. Bizde kişi başı eğitim harcaması 276 dolar, Avusturalya'da 3275 dolar, Güney Kore'de 1037 dolardır. Akıllı problem çözebilme yeteneği, Türkiye'de 100 kişiden 2.2'si bu yeteneğe sahip. Güney Kore'de bu oran yüzde 28'dir. Oysa bizde zeki insan sayısı yüzde 5'tir. Biz doğuştan gelen yeteneği bile kullanamıyoruz. Öğretmenlerin üç görevi vardır. İyi insan yetiştirmek. İyi yurttaş yetiştirmek ve İyi meslek sahibi yetiştirmek. Genelde teorik olarak öğretmeye çalışırız ama örnek olarak öğretmek daha etkilidir" diye konuştu.

Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Aşkar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler