Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım 2016, Perşembe 17:30

     


Efeler'de 24 Kasım öğretmenler günü kutlama etkinlikleri Aydın Valiliği önündeki Atatürk büstüne Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk koymasıyla başladı. Ardından Hidayet Sayın Kültür Merkezinde Efeler Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Efeler Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi’nin ortaklığında hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri programı yapıldı.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak söze başlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenlerin bir anne ve baba gibi olduğunu söyleyen Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenler bizim başımızın tacıdır. Çocukluğumuz ve gençliğimizi ellerinde geçirdiğimiz, hayatımızı teslim ettiğimiz insanlardır. Öğretmenlik sadece okulda bir iş değildir. Öğretmenlik hayatın her safhasında yapılır. Öğretmenler toplumu değiştirip geliştirirler. Bilgiyi üretmek, geliştirmek önemli bir iştir ancak bilgiyi aktarmak insanı ileri götürür. Bir şeyi biliyor olmak onu yapabileceği anlamını taşımaz. Bunu için gerekli irade gücünü taşıması ancak öğretmenin verdiği eğitimle olur. İnsanları değiştirmek bazen bilinçli şekilde bazen de tabii şekilde olur. Bizi değiştirip geliştirip değiştirenin hayata hazırlayanın öğretmenler olduğunu görürüz.”

“KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğretmenlerin çağın gerekliliklerine göre sürekli kendilerini geliştiren insanlar olduğunu belirterek, “Öğretmenler, kendileri geliştikçe insanlığa yön veren ve toplumu yücelten sürecin bir parçasıdırlar. Demokrasinin ve evrensel değerlerin bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi, milli ve manevi değerlere bağlılığın arttırılması eğitimle gerçekleşir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük pay öğretmenlere ait olacaktır” dedi.

Öğretmenlerin yol gösterici insanları olduğunu kaydeden Töre, “Onlar insan yetiştirerek bir medeniyeti ve kültürü inşa ederler. Onlar anne babalarımız kadar değerlidir. Bugün büyük bir özveri ile yürüttükleri bu kutsal görevlerin de öğretmenlere başarılar dilerken Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

“ÖĞRETMENLİK İNSAN YETİŞTİRME SANATIDIR”

Atatürk’ün eğitim ve öğretime son derece önem veren büyük bir lider olduğunu belirten Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfidan Kendirlioğlu, "Başöğretmen ' Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek bu mesleğin ne denli kutsal olduğunu ifade etmiştir. Hepimiz biliyoruz ki öğretmenlik, insan yetiştirme sanatı ve mesleklerin en zorlarındandır. Zira öğretmenlik sabır ister, şefkat ister, fedakarlık ister, sürekli okumak, araştırmak ve teknolojinin yeniliklerine uyum sağlanmak ister” ifadelerini kullandı.

Göreve başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve öğretmen konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler