Takip Et

SON DAKİKA

Dünya turuna çıkan bisikletçi öğretmen Söke’de

24 Kasım 2016, Perşembe 14:23

     


Kanada’dan 2007 yılında bisikletiyle dünya turuna çıkan Keith Thorarinson, Söke’ye ulaştı. İlçeye gelişinde Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yöneticileri tarafından karşılanan Thorarinson, “Dünyayı dolaşmak, çocukluğumun hayaliydi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Keith Thorarinson, yolunun Söke’den geçmesinin tesadüf olmadığını ifade ederek, ''Avusturalya’da yarışmak ve yarış kariyerimi bitirmek için Ekim 2007'de Kanada’dan yola çıktım. Yarıştan sonraki planım, çalışmak için ülkeme geri dönmekti. Ama çocukluğumdan beri mümkün olduğu kadar dünyanın çeşitli ülkelerini görmek istemiştim. Bu amaçla dünya turuna devam ettim. Hiçbir sponsorum yok. Paramı üç farklı yoldan elde ediyorum. Birincisi Kanada’daki banka ve kredi kartlarımı kullanıyorum. Bazen durduğum yerlerde ikinci dil olarak İngilizce öğretiyorum, bu benim paramın yüzde 25’ini karşılıyor. Çok nadir olarak da durduğum yerlerde çektiğim fotoğrafları satarak para kazanıyorum. Türkiye çok ilginç bir ülke, birçok güzelliğe sahip, insanlar çok arkadaşçıl ve kibarlar. Onlar bana aç olup olmadığımı soruyorlar ve bana yemek ikram ediyorlar bu çok güzel bir şey” dedi.

“SÜRÜCÜLER SIKINTILI”

“Ama araç sürücüleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim” diyen Thorarinson, “Araç sürücüleri yollarda çok sıkıntı yaratıyor. Bisikletlileri adeta hiçe sayıyorlar. Bu benim Türkiye’ye ikinci gelişim. İlk olarak Kocaeli'ye İngilizce öğretmenliği yapmak için gelmiştim. Bu sefer bisikletimle Yunanistan tarafından İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptım ve bisikletimle Trakya’dan İstanbul’a geldim. Kocaeli’de birkaç bisikletçiyi ve eski öğrencilerimi ziyaret ettim ve sonra oradan Yalova, Bursa, Mudanya, Biga, Çanakkale'ye ardından da İzmir’e geçtim. Şu anda Söke’deyim. Beni burada Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü karşıladı. İçten yaklaşımlarına ve konukseverliklerine çok teşekkür ederim” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler