Takip Et

SON DAKİKA

"Üniversitenin yapılması Koçarlı’nın elinde"

24 Ekim 2016, Pazartesi 08:00

     


Koçarlı halkının, ilçede kapatılan bir yurdun yüksekokula çevrilmesi konusundaki ısrarı devam ederken AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, “Üniversitenin yapılması Koçarlı’nın elinde” dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise Koçarlı’ya yüksekokul yapılması için ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Koçarlı’da kapanan bir yurda Adnan Menderes Üniversitesi’nin bir bölümünün açılması konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Halkın isteklerini baş tacı olarak değerlendirdiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’deki meslek yüksekokulu için gerçekleştirilen bir toplantının örneğini Koçarlı’da da düzenleyeceklerini ifade etti.

“STK’LAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYARSA…”

AK Parti Milletvekili Savaş, Koçarlı’ya bir yüksekokulun gelmesinin kaderinin, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının elinde olduğunu kaydetti ve şöyle dedi: “Koçarlı’ya yüksekokulun gelmesi için fiziki şartların uygun olması lazım. Fiziki şartlar oluşturulmadan yüksekokulun gelmesi mümkün değil. Bu konuda Koçarlı’daki belediye ve sivil toplum kuruluşları ellerini taşın altına koyarsa, rektörümüz de uygun görürse projenin oluşmasında, hızlandırılmasında, tarafların bir araya gelmesinde biz destek olacağız. Vatandaşlarımızın isteği bizim başımızın üstünde. İlçe başkanımızla da konuştuk. Rektörü davet ederek Çine’de yaptığımız toplantının benzerini Koçarlı’da yapacağız.”

“AMACIMIZ YÜKSEKOKULU BURAYA GETİRMEK”

AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı Serkan Yılmaz ise, “Milletvekilimiz Mustafa Savaş ile konuştuk. Mevcut yurt vakıflardan devredilse de şu anda yeterli değil. Laboratuvar, ek bina, ek derslik gibi eksiklikler var. Bununla ilgili meslek yüksekokulu çalışma yapıyor. Çalışma sonucunda istekler bize bildirilecek. Bu istekleri belediye ve odalar olarak paylaşacağız. Okulun yapılması tamamen Koçarlı Belediyesi’nin ve halkın, onların isteklerine cevap vermesiyle alakalı. Devletin, vakıfların, üniversiteye devretmesinde sıkıntı yok. Çalışmalar bitince, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları olarak toplantı yapacağız. Amacımız yüksekokulu buraya getirmek” diye konuştu. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler