Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan Ziraat Odası'nda tohum satışları başladı

24 Ekim 2016, Pazartesi 08:03

     


Bozdoğan Ziraat Odası’nda birinci kalitede sertifikalı tohum satışları başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Birinci kalitede sertifikalı tohumların satışına başladıklarını belirten Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, “Bu hafta 50 ton tohum getirdik. Talep oldukça yüksek. Çiftçilerimiz tohumları almaya başladı. Herhangi bir kar amacımız yok. Tohumları fabrikadan alıp doğrudan çiftçiyle buluşturuyoruz. Tek amacımız çiftçinin sertifikalı tohum alarak üretim yapması” dedi.

40 DÖNÜM ARAZİDE BUĞDAY EKİMİ

Ekim ayı sonunda ya da kasım başında buğday ekiminin başlayacağını ifade eden Özel, “Çiftçi şu anda sonbahar yağmurlarını bekliyor. Bozdoğan Ovası’nda yaklaşık 40 bin dönüm arazide buğday ekimi yapılıyor. 2 bin-2 bin 500 ton arasında buğday üretimi var. Bu rakamlar dikkate alındığında Aydın’ı önemli bir tahıl üretim merkezi haline geldik” diye konuştu.

“ÜRÜNÜN VERİMİNİ VE KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çiftçilere her zaman yardımıma hazır olduklarını söyleyen Özel, “Çiftçilerimiz, hangi tarlaya hangi tohumu atacaklarını, dekar başına kaç kilo tohum ekileceğini ve hangi derinlikte ekim yapılması gerektiğini tarım danışmanımızdan öğrenebilirler. Bölgemize uygun ve bölge iklimine adapte olmuş tohumluk çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin ürünlerine değer katmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler