Takip Et

SON DAKİKA

"Hayata kendimi sevmekle başlıyorum''

24 Haziran 2021, Perşembe 12:17

     


Kişisel Gelişim Uzmanı Naime Gümüş, tvDEN ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Gümüş, kişisel gelişim hakkında bilgiler verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Evrensel şifa hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümüş, ‘’Evrensel şifa ilahi kaynaktan tüm evrene ve yeryüzüne inen sonsuz, sınırsız güç kaynağıdır ve hepimizde var olan enerjiye sahiptir. Örneğin suyun enerjisi vardır. İçtiğimizin şeylerin, dokunduğumuz şeylerin, bizim gördüğümüz ya da görmediğimiz her şeyin bir enerjisi vardır. Hepimizin hayatı sizde bilirsiniz ki farklı aşamalardan geçmekle bir yerlere geliyoruz ve buradayız. Benim de arızalarım vardı. Kendi ihtiyaçlarımı, kendi sorunlarımı, kendi problemlerimi nasıl düzeltebilirim diye aslında hayat yolculuğum başlamıştı. Uzun yıllar çok farklı rahatsızlıklar geçirdim, 2 yıl yatağa bağlı kaldım. Bu yatağa bağlı kaldığım süreçte zaman içerisinde Kuantum Fiziği diye bir şeyler öğrendim, bilinçsiz bir şekilde öğrendim. Kendi kendimi şifalandırmayı öğrendim. Çünkü doktorların söylemesiyle yüzde doksan sekiz iyileşmeme gibi bir rahatsızlığım vardı. Düşünce gücüyle kendimizi tedavi edebiliyoruz. Nasıl ki düşüncelerimiz bizi rahatsız ediyorsa düşüncelerimizin de bizi iyileştirdiğini öğrendiğimiz andan itibaren asıl o farkındalığı yakalıyorsunuz" diye konuştu.

‘’BEN KORKULARI HER ZAMAN ATEŞ TOPUNA BENZETİRİM’’

Gümüş, ‘’Başarımızın önünde en büyük engel korkularımızdır. Korkular aslında hayatımızın her alanında bizimle birlikte hareket ederler ama korkuyu yönetebiliyor muyuz? Ben korkuları her zaman ateş topuna benzetirim. Eğer ki korkularımızı önümüze alabilirsek, korkularımızın üzerine gidersek istediklerimize ulaşabilir miyiz sizce? Hayır ulaşamayız. Çünkü önümüzde kocaman bir ateş topu var. Peki, korkularımızı arkamıza alırsak, önümüzdeki belirsizliği giderebilir miyiz? Gideririz çünkü korkularımız arkamızda kaldı. Ateş topu bizi kovalarken biz hedeflerimize çok hızlı bir şekilde ulaşabiliriz. Düşünce gücüyle istediğimiz, hayata geçirmek istediğimiz olay ya da durum her neyse kolaylıkla geçirebiliriz aslında. Sizin önünüze bir hedef koydum, dedim ki Emin Bey bu başarıya siz gideceksiniz. Doğru mu? Doğru ama Emin Bey sabah kalkıyor herhangi bir işlem yapmıyor. Öğlen oluyor Emin Bey herhangi bir işlem yapmıyor. Akşam oluyor Emin Bey herhangi bir işlem yapmıyor. Canı isterse işe gidiyor, canı istemezse gitmiyor. Canı para kazanmak isterse kazanıyor, istemezse kazanmıyor ama Emin Bey’e ben bir şeyler empoze etmeye çalışıyorum. Diyorum ki, başarı burada. Neden adım atmıyorsun? Emin Bey diyor ki, nasıl yani. Çünkü Emin Beye çocukluktan gelen kodlamalar vardı bilinçaltında, aileden gelen. İlk etapta aile içerisinde sonra sosyal statü içerisinde. Denilen şuydu, hadi canım kim başarmış ki sen başaracaksın. Nerede görülmüş Ege’de ve dünyada tek olacağınız? Emin Bey’e bunlar empoze edilmişti. Emin Bey’de bunları içselleştirdiği için o başarı hedefine adım atmakta zorlanır ve yürür lakin Emin Bey şuna inanmış olsaydı, evet yapabilirim, başarabilirim, ben bu gücü kendimde görüyorum. Siz kendinize inanmadığınız hiçbir olay ya da durumu bir başkasına inandıramazsınız. Ben size istediğim kadar başarı için hedef koyayım önünüze ve bu hedefin önünde hiçbir engel dahi olmasa da eğer siz kendiniz inanmıyorsanız, o başarıya ulaşamazsınız’’ dedi.

‘’KALP İLE YAPILAN DUA EN KISA ZAMAN DİLİMİNDE KAYNAĞINA ULAŞIR’’

Kişisel Gelişim Uzmanı Naime Gümüş, ‘’Bilinçaltımız, aslında konuştuklarımız, sözlerimiz her şeyi çok farklı bir şekilde alır ve sözler kadar düşünceler de çok etkilidir ama sözler etkili olduğu için düşüncelerimizde bilinçaltım velev ki bir tarlaysa, düşüncelerimiz tohumsa , sözlerimiz tohumsa o zaman bilinçaltına nasıl tohumlar ekmeliyiz biz? Tarlaya ne ekersek onu toplamak istiyoruz biz değil mi? O zaman diken ektiğimiz tarlanın başında gül toplayacağım diye oturabilir miyiz? Oturamayız. Ne yapmamız gerekiyor? Gül ekmeliyiz ki gül toplayalım. Olumlamaları da bilinçaltımıza akşam yatmadan önce beyin dalgalarımız Beta Frekansı’ndan Alpha ve Teta Frekansı’na geçmeden önce hayata geçirmek istediklerimiz her neyse, neyi istiyoruz, örneğin bugün güne hedeflerimize ulaşmak için güzel bir niyetle başlayalım. Sevgili yüksek benliğim bugün güne hedeflerime ulaşmak için güzel bir niyetle başlamaya izin veriyorum. Niyet ediyorum seçiyorum. Olumlama ve niyeti bir bütünlük olarak kavrarsak hepsi niyetin içerisine giriyor. Niyetlerde dua değil midir, olumlama değil midir? Hayatımızda olmasını istediğimiz şeyleri çekmiyor muyuz hayatımıza? Ama insanoğlu ne yazık ki olmasını istediğimiz olay ve durumları değil, ne yazık ki olmamasını istediğimiz olay ve durumları hayatımıza çekiyoruz. Sonra oturup hayıflanıyoruz. Diyoruz ki, bu olmuyor, sabahtan akşama dua ettim, şu kadar olumlama yaptım. Devreye ne giriyor burada? Beyin ve zihin ve kalp. Çünkü nasıl dille yapılan, zihinle yapılan olay, durum, dualar, niyetler beyin dalgalarıyla, kalp dalgaları frekansları arasında büyük fark vardır. Hani her zaman derler ya halk arasında, kalp ile yapılan dua en kısa zaman diliminde kaynağına ulaşır’’ dedi.

‘’HAYATA KENDİMİ SEVMEKLE BAŞLIYORUM’

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Siz nasıl başarıyorsunuz genç ve zihinde kalmayı?" sorusuna Gümüş, ‘’ Kendimi seviyorum. Hayata kendimi sevmekle başlıyorum. Çünkü 20 yılı inanın bana o kurban psikolojisiyle hayatımı idam ettirdim. Hep sevgiyi bir başkasında aradım. Var olduğumu unuttum, kendi kimliğimi unuttum ve şu an eğer buradaysam kendi kimliğimi ararken kendimi bulduğum için. Varlık içinde yokluğu, yokluk içinde varlığımı keşfettim. Kendimi sevmeyi öğrendikten sonra her daim şuna inandım, her akşam yatarken her daim genç ve diriyim çünkü yaratanın sesi, yaratanın gücüyle yaşıyorum. Kirli düşüncelere sahip değilim, hiçbir zaman da onlarla ilgilenmedim, belki çok safım belki toplum arasında farklı bir şekilde adlandırırım ama inanın bana hiçbir zaman istediğiniz kadar kötülük yapın, istediğiniz kadar zarar verin, sizin hakkınızda zerre kötülük düşünmüyorum. Sadece size şunu beddua edebilirim, derim ki Rabbim karşındaki kulun senin sevginden mahrum kalmış, onu biraz senin sevginle ödüllendir. Düşüncelerinizi yerleştirdikten sonra evren sizin için çalışıyor.'' şeklinde yanıt verdi.

‘’GERÇEK RİTÜELLERİN PEŞİNDE KOŞUN, NİYET EDİN’’

Ritüeller hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gümüş, ''Dolunaylar, yeniaylar, günler.. Artık rahatız dün retroları bitirdik. Bugün durağandayız, yarın biraz daha durağan zamanı geçireceğiz. Ayın 29'undan sonra tamamen rahatız. İstediğinizi hayata kolaylıkla geçirebilirsiniz. Jüpiter, venüs sizin için hizmet edecek, buna hazır olun. Ritüel madde olmayan bir şeyi niyet ve eyleme madde boyutuna çekmektir. Çünkü elektronik davranışını atomun davranışını niyetle değiştirebilirsin. Evren bunun üzerine çalışır. Gerçek ritüellerin peşinde koşun, niyet edin. Sadece zihninizle niyet etmeyin. Bakın zihin beyin dalgalarını 1993 yılında Almanya ve Amerika'da bilim adamları artık kalbin frekansının beyinden daha güçlü beş bin kat daha fazla olduğunu kanıtlamış. O yüzden üstüne basarak diyorum ki, niyetlerinizi, olumlamalarınızı, arzularınızı, isteklerinizi kalbinizle niyet edin, kalbinizle yapın'' ifadelerini kullandı. (ELİF DUMANOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler