Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli çizmeci yılın ahisi seçildi

24 Mayıs 2016, Salı 13:26

     


Söke’deki Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen kutlama programları renkli görüntülere sahne oldu. Ahi ocağındaki kutlamada ise geleceğin ahileri çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Programda Sökeli çizmeci İhsan Taş yılın ahisi seçilerek ödüllendirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ahilik Haftası etkinlikleri mehteran gösterileriyle başladı. Programa Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Esnaf ve Sanatkalar Odalar Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi anlatan konuşmayı Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Mustafa Özay yaptı.

YILIN AHİSİNE ÖDÜL

Ahilik Haftası kapsamında Sökeli çizmeci yılın ahisi seçildi. İhsan Taş'a ödülünü Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan verdi.

Söke’de bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Ahilik Haftası ile ilgili bilgi veren Çetindoğan, “İlk başta Aydın merkezde düzenlediğimiz etkinliği üç yıldan beri Söke’de yapıyoruz. Ardından Nazilli ve farklı ilçelerde yapılmasını sağlayacağız. 82 odamıza bağlı esnaf üyelerimiz arasında üç ahi seçtik. Bunlardan birisi dün ödülünü aldı. Bugün de çizmeci esnaflarımızdan İhsan Taş kardeşimize yılın ahisi ödülünü takdim ediyoruz. Kendisine başarılar dileriz” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Ahilik Haftası kapsamında okullarda yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu takdim ederek başarılar diledi. Kurbeyoğlu ayrıca ahiliğin anlam ve önemini anlatan bir de konuşma yaptı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ahiliğin anlamının kardeşlik olduğuna vurgu yaparak günümüzde ahiliğin öneminin büyük olduğunu ifade etti. Program daha sonra Türk musikisi dinletisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı ve program lokma ve pilav ikramıyla sona erdi. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler