Takip Et

SON DAKİKA

Didim Esnaf Odası Başkanı Pektaşoğlu, Ahilik Haftasını kutladı

24 Mayıs 2016, Salı 18:34

     


Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Anadolu’ya özgü olan ahilik kültürünün yıllardır yaşatılmaya çalışıldığını belirterek, Didim’deki esnafın Ahilik Haftasını kutladı.

Yaşar Pektaşoğlu, ahilik değerinin 13. Yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından bir vizyon olarak ortaya konduğunu, ahilik sisteminin Türklere özgür olduğunu söyledi. Ahilik kültürünün yıllardır yaşatılmaya çalışıldığını kaydeden Pektaşoğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ahilik kültürünün temeli, insanı esas almıştır. Bu esaslar da ticaret ve toplumsal hayatta dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakı ile hak ve hukuka riayet etmekdir. Ahilik günümüz evrensel değerleri ile uyum gösteren, benzeri bulunmayan bir medeniyet hazinesidir. Bu kadar gurur verici bir geçmişe sahip olan esnaf teşkilatımız, bu gün ülkemizin karşılaştığı sorunları aşmada köklerinden, geleneklerinden destek alarak güçlü çıkışlar yapmak ve topluma örnek olmak zorundadır. Biz oda olarak ahilik kültürü felsefesi kapsamında görev yaptığımız süre içerisinde her zaman esnafın sorunlarının takipçisi ve çözüm noktasında önder olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda esnafımız da toplumun temel taşlarındandır. Bu çerçevede ilçemizdeki tüm esnafın haftasını kutlar, bol kazançlı ve bereketli günler dilerim.” (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler