Takip Et

SON DAKİKA

"Çine'yi ortak akıl ile yönetelim"

24 Şubat 2020, Pazartesi 13:54

     


Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Mehmet Atkan, bölgede en yüksek yer işgaliye ücretinin Çine Kapalı Pazar Yeri'nde olduğunu eleştirirken, ilçe pazarında adaletsizlik olduğunu söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e "Çine'yi ortak akıl ile yönetelim" çağrısında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Mehmet Atkan, ilçenin kapalı pazar yerinde esnaftan alınan yer işgaliye ücretlerinin Bakanlık tarafından belirlenen ücretin çok üzerinde olduğunu belirtti. Bu konuda ilçe belediye yetkililerini göreve davet ederek yer işgaliye ücretinin uygun bir fiyata çekilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Atkan, "Bakanlığın koymuş olduğu yasalara göre yer işgaliye parası bir metrede 0.50 kuruş ile 1.5 lira arasında belirlenebilmektedir ancak Çine Kapalı Pazar Yeri'nde 12 metrekarelik bir alandan 36 lira ücret alınmaktadır. 12 metrekarelik bir yerden alınacak olan yer işgaliye ücreti yasaya göre en çok 18 lira olmalıdır. Ancak pazar yerinin dışarısına yayılan esnaftan 10 metrede 10 lira alınmaktadır. Burada bir adaletsizlik söz konusu. Biz bu konuda belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz. Gerekir ise pazar yerini kapatacak, protesto edeceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN UYAR BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER'E ÇAĞRIDA BULUNDU

Çine pazarında bir çok sorun ile birlikte adaletsizlik olduğunu söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ise ilçe pazarında uygulanan kararların belediye ve maliye ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının birlikte almış oldukları kararlar olması gerektiğini ifade ederek, "Kapalı pazar yeri için kura çekilirken devirlerin yasaklanması talebinde bulunmuştum. Bir kişi esnaflığı bıraktığında yeri yine belediyeye teslim etmesi en uygun olanı ancak şimdi hava parası ile yerler alınıp satılıyor. Çine'de algısız vergisiz bu işi yapan insan çok. Biz bazı sokaklarda köyden gelerek yetiştirdiği bir kaç ürünü satarak para kazanan insanların destekçisiyiz ancak bu iyi niyeti su istimal edenler ayıklanmalı. Çine Kapalı Pazar Yeri'nde bir işgaliye ücreti 30-40 lira. Sokaklarda iyi niyeti su istimal edenlerden 15 lira alınıyor. Pazar yerinde toptan satış yapılıyor, vergisiz iş yapan çok. Bazı şeyler idare edilir ancak burada aşırı idareler var. Birlik beraberlik çok önemli. Bu sorunların tümü Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e sesleniyorum. Gelin almış olduğunuz kararlarda bir sivil toplum kuruluş temsilcilerinde onayı olsun. Kurumlar arası diyalog çok önemli. Bu diyolog olmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ziraat ve esnaf odaları ile irtibatlı olun. Belediye, maliye ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ortak kararlar alalım. Çine'yi ortak akıl ile yönetelim" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler