Takip Et

SON DAKİKA

Öztürk: Üniversite için gerekirse taşınmazları satacağız

23 Kasım 2016, Çarşamba 17:00

     


Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, yüksekokulun ilçe merkezine taşınması için seferber olduklarını kaydederek, “Üniversite için gerekirse belediyeye ait taşınmazları satacağız” diye konuştu.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı’nın Çakmar Mahallesi’ndeki yüksekokulun ilçe merkezine taşınması konusu ilçenin gündem konusu olmaya devam ediyor. Koçarlı Belediyesi’ne ait 9 dönümlük alana taşınması istenilen üniversite binasının projesini çizdiklerini ve bir müteahhitle değerlendirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Her yaptığımız toplantıda karşımıza farklı taleplerle geliyorlar. FETÖ kapsamında kapatılan yurt ile birlikte yanında bulunan belediyeye ait garajı verelim dedik, uygun bulmadılar. ‘TOKİ’ye 9 dönüm arsamızı verelim, karşılığında üniversite binası yapsınlar, dedik’ olmaz dediler. Projeyi hazırladık, ‘TOKİ için talep ettiğimiz yeri özel müteahhitte verelim dedik’ olmaz dediler. Proje yaptık karşımıza farklı taleple geldiler. Yüksekokul için sivil toplum kuruluşlarımızın çok büyük desteği var. Biz de gerekirse belediyeye ait yerleri satıp yine de bu okulu hep birlikte ilçemize kazandıracağız” dedi.

“BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN”

Koçarlı’da üretilen dedikodulara da cevap veren Başkan Öztürk, “Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Ne yaptıysak karşımıza farklı sorunlarla geldiler. Artık bu tür düşünceleri bırakıp ilçemiz için ne yapmamız gerekiyorsa hep birlikte yapmamız lazım. Bizim için ‘Belediye 9 dönüm arsa karşılığı para istiyormuş’ diye laf üretiyorlar. Oysa herkes bilsin ki biz, belediye olarak 9 dönüm arsamızı karşılıksız verdiğimiz gibi okulun yapılması için bütün imkanlarımızı da seferber etmiş durumdayız. Böyle laflarla polemik yaratmak hoş değil. Gün birlik olma günüdür” dedi.

MUHTARLAR MAAŞLARINI BAĞIŞLAYACAK

“Gerekirse kapı kapı hep beraber dolaşacağız” diyen Başkan Öztürk, muhtarların okulun ilçeye kazandırılması için bir maaşlarını da bağışlamaya hazır olduklarının altını çizerek açıklamasını şu sözlerle tamamladı: ''Festival de dahil olmak üzere gelecek yıl düzenleyeceğimiz deve güreşimizi de okul yararına yapacağız. Muhtarlarımızdan çok büyük destek var. Belediyemize gelen muhtarlarımız dahi okulun ilçemize kazandırılması için bir maaşlarını vermeye hazır olduklarını söylüyorlar. Bu Koçarlı hepimizin, hep birlikte bu işi başarabiliriz. Okulumuz için, Koçarlı’mız için bir tuğla da siz koyun.” (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler