Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nın altyapı sorunu çözülüyor

23 Kasım 2016, Çarşamba 18:38

     


Kuşadası halkının daha sağlıklı, kesintisiz ve modern bir altyapıya kavuşması için, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nce içme suyu şebeke yenileme çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 3 bin 740 metre, 560 mm ve 710 mm çapında D1 ve D2 içme suyu isale hattının yapımı aralık ayı içinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 2015 yılı içinde açılan 5 içme suyu derin kuyularına ilave olarak 2016 yılında 6 içme suyu derin kuyusu açma çalışmalarının devam ettiği, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün yapacağı Kuşadası merkez mahalleri ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin içme suyu şebeke-isale hatlarının proje çalışmalarının da hızlı bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

İçme suyu projelerinin bitirilmesine müteakip içme suyu şebeke yenileme çalışmalarının ardından Kuşadası halkının daha sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşacağına yer verilen açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Özellikle Türkmen, İkiçeşmelik, Bayraklı Dede, Kadınlar Denizi ve Hacı Feyzullah mahallelerinde bulunan vatandaşlarımız, daha çağdaş, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacaktır. ASKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bugüne kadar 65 bin 162 metre içme suyu şebeke ve isale hattını yenilemiştir. 2017 yılında yenileme yapılacak olan içme suyu şebekesi ise 23 bin 240 metredir. Yapılan tüm bu çalışmalar, Kuşadası halkının yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu ortadan kaldırıp vatandaşlarımızı sağlıklı, çağdaş ve kesintisiz su kullanmasını sağlayacaktır." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler