Takip Et

SON DAKİKA

Gazeteciler kahvaltıda buluştu

23 Kasım 2016, Çarşamba 15:27

     


Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü yetkilileri Aydın’da gazetecilerle bir araya geldi. Basın kartı almayı hak eden gazetecilere kartlarının da verildiği toplantıda ,Aydın basının konumu ve sorunları konuşuldu. Toplantıya katılan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur,  Aydın’da gazeteciliğin iyi bir noktada olduğunu, kısa zamanda çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl gazetecilerle bir araya gelen Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü yetkilileri, Aydın Köfteci Dede’de gazetecilerle buluştu. Basın kartı almayı hak eden gazetecilerin basın kartlarının teslim edildiği toplantıda, Aydın basınının sorunları da konuşuldu. Gazetecilerle daha sık bir araya gelmenin çok daha önemli olduğunu, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde basının öneminin bir kere ortaya çıktığını vurgulayan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, gazetecilerin de kendi emeğinin önemini anlaması gerektiğine dikkat çekti. Toplantıya ev sahipliği yapan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı Mehmet Aydın ise, Aydın’da gazeteciliğin çok iyi noktada olduğuna ve Basın yayın ve Enformasyon Müdürlüğü’nün Aydın'a verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

“AYDIN’IN KIYMETİNİ VE DEĞERİNİ BİLİYORUZ”
Yerel basın adına Aydın’ın İzmir, Bursa ve İzmit seviyesine geldiğini vurgulayan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, “Aydın’ın kıymetini biliyoruz, Aydın’ın kıymeti bir kere daha ortaya çıktı. Aydın’da yayın yapan gazeteleri gerçekten kutluyorum. Çünkü yerel gazetelerde genel olarak bir ajanstan servis edilen haberleri görüyoruz. Bir gazeteyi okuduğumuz zaman tüm gazeteleri okumuş oluyoruz. Ama Aydın’da gazetecilik adına güzel işler yapıldığını görüyoruz. Şimdi biz kendi emeğimize kendimiz önem vermezsek, başkalarının önem vermesini beklemeyelim. Bu 15 Temmuz bize gösterdi ki medya çok önemli. Eğer medya olmasaydı, bazı şeylerin önüne geçmek mümkün olmayacaktı. Paralel Yapı diyorlar, biz bunlarla 1975’lerde tanıştık ve bunlarla ilk kavgayı biz yaptık ve hiçbir zaman bunlarla uzlaşmadık. Bunların para ve siyasi güçle nerelere tırmandığını gördük. Eğer o gece medya olmasaydı bu olay, bu şekilde engellenemezdi. Milletin haber alması açısından biz kendimizi değerlendirmek zorundayız. Biz yanlış olayların içinde olmamalıyız, olursak da doğruyu yazmamız mümkün değil. Bu açıdan yerel medyayı çok önemsiyorum. İlk müdür olduğumda demiştim. Bizim de İzmir, Bursa, İzmit gibi gazetelerimiz olsa. Bizim de onlara eş değer gazetelerimiz var artık. Yerel halkın sosyal ve siyasal problemlerini ele almaya devam ettiği sürece, bu yükselme devam edecek” dedi. 

“MUĞLA SAYISAL ANLAMDA AYDIN’IN ÜSTÜNDE”
Basın kartlı gazeteci ve yayın yapan gazete sayısı bakımından Muğla’nın Aydın’ın üstünde olduğunu da ifade eden Okur açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:
“Ulusal ajanslar haberleri aksatabilir, atlayabilir. Fakat yerel basının böyle bir durumu söz konusu değildir. Yerel gazetelerde çıkan tüm haberler ilgili makamlara PDF olarak gönderiliyor. Şu anda hükumetin haber kaynağının yüzde 70’i Basın Yayın ve Enformasyon’dur. Fakat Basın Yayın ve Enformayon Müdürlüğü’nün Aydın’a devredilmesi mümkün durmuyor. Çünkü Muğla sayısal anlamda Aydın’ın üzerinde. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ayrı bir il gibidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir arkadaşımızın işini geciktirmemeye çalıştık. Bizimle alakalı her işi zamanında yapmaya, yapılmıyorsa da nedenini söylemeye özen gösterdik. Eğer bir iş uzadıysa, bilin ki bu bizden kaynaklı değildir. 

“AYDIN BASINININ PROBLEMLERİNİ ELE ALAN BİR RAPOR İSTİYORUZ”
Basının bir sürü problemi var. Bu problemleri irdeleyen bir rapor istedik. Fakat şu ana kadar bu raporu gönderen biri olmadı. Gazeteler İzmir’de bastırılıyor. Neden bu iş Aydın’da yapılmasın? Eğer bunları bize rapor halinde sunarsanız, biz de yardımcı olmaya çalışırız. Unutmayın ki, kağıda dökmediğiniz hiçbir şey çözüme kavuşmaz. Eğer haber olmazsa Türkiye’nin ne hale geleceğini gördük. Bunun yanında paranın ve basının negatif gücünü de gördük. Hala çözebilmiş değiliz. Kimse yanındakinin ne olduğunu bilmiyor. Ne yazık ki, tarikat ve cemaat anlayışında bir kişinin despotizmi söz konusu. Hiçbir dini kitapta bunların yaptığının bir açıklaması yok. Bunların İslamiyet’te yerinin olmadığını anlatmanın yolu da basın.” 

“BASIN YAYIN VE ENFORMASYON MÜDÜRLÜĞÜ AYDIN’A VERİLMELİ”
Aydın’ın gazetecilik anlamında çok iyi bir noktada olduğunu ifade eden Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Aydın’ın Türkiye sıralamasında ilk onda yer alacağını ifade etti.  Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü’nün Aydın’verilmesi gerektiğini ya da Aydın’da bir şubesinin açılmasını istediklerini vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mesleki anlamda diğer illere göre çok çok daha iyiyiz. Burada kendimiz belki görmüyoruz. Ama diğer illere gittiğimizde bunu çok daha net görebiliyoruz. Türkiye’de gazetelerin kalite sıralaması yapılsa, Aydın kesinlikle ilk dokuzda yer alır. Aydın’ın gazeteleri de gazetecileri de çok iyi. Aydın’da yaklaşık 80 basın kartlı, 40’da sürekli basın kartlı gazeteci var. Bu anlamda diğer illere göre çok çok daha iyiyiz. Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü’nün Aydın’a taşınması gerektiğini düşünüyorum. Ama istemek yetmiyor, bunun için çalışmak gerekiyor. Aydınlıların hava alanı istemesi gibi. Biz turizmi 12 aya yaymak için Kuşadası'nde Efes Kongre Merkezi’ni inşa ettik. Bu proje öncesinde birçok açıklama yapıldı. Turizmi geliştirmek adına büyük bir adım olduğu söylendi. Fakat biz gittik orada Canlı Hayvan Fuarı yaptık. Bu şekilde de komik olaylar yaşıyoruz.

“GAZETECİ HIRSIZLIK YAPMAMALI”
Gazeteci hırsızlık yapmamalı. Gazeteci hırsızlık yaparsa, bir hırsızın haberini yapamaz. O zaman önce kendi haberini yapmalı, 'Ben hırsızım' diye. Hele ki basın kartı taşıyan arkadaşların üretmesi lazım. O kartlar cebimizde taşıyalım diye verilmiyor. Aydın’da 80 tane gazeteci varsa, bunların her biri her gün bir haber üretse, 80 haber yapar. Ne yazık ki Aydın’da günlük üretilen haber sayısı 15-20’i geçmiyor. Bu konuda kendimizi geliştirip aldığımız kartların hakkını vermeliyiz. Gazeteci öğretmendir. Topluma bir şeyler öğretiyoruz. Bu nedenle hepinizin Öğretmenler Günü'nü de kutluyorum.” (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler