Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent Tarım Çalıştayı başlıyor

23 Kasım 2016, Çarşamba 12:00

     


Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ve Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un destekleri ile Buharkent Ziraat Odası, Buharkent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Buharkent Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği “Buharkent Tarım Çalıştayı” 25 Kasım Cuma günü yapılacak.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çalıştayda Buharkent’te yetiştirilen ve ekonomik değeri yüksek olan incir, üzüm ve zeytinde pazarlama sorunları ve çözüm önerileri ele alınarak bir beyin fırtınası gerçekleştirilecek.

İzmir, Aydın ve Manisa’dan incir, üzüm ve zeytin sektörünün tüm temsilcilerinin katılacağı çalıştayda

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç Dr. Ferit Çobanoğlu, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zir. Mühendisi Hamide Ulusal, Doç Dr. Renan Tunalıoğlu, Doç Dr. Mustafa Çelik, Nazilli Ticaret Borsası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Aydın Ticaret Borsası’ndan Meclis Başkanı Ali Çevik, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nden Zir. Yük. Müh Birgül Ertan, Zir. Yük. Müh Berrin Şahin, Ege İhracatçı Birlikleri’nden, Ahmet Fevzi Aruman, Tariş İncir Birliği’nden Zir. Müh. Fatma Behit, Buharkent Ziraat Odası’ndan Hüseyin Kevran, Buharkent’ten üreticisi ve incir komisyoncusu Mesut Karataş, incir çalışma masasını oluşturacaklar.

ZEYTİN-ÜZÜM ÇALIŞMA MASALARI

Zeytin-zeytinyağı çalışma masasında Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh. - Zir. Müh. Nevin Başpınar, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve Tariş Çine Zeytinyağı Kooperatifi’nden - Zir. Müh. Necip Gökbel, Köşk Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tuna, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Zir. Yük. Müh Muzaffer Kerem Savran ve Zir. Yük. Müh Özgür Dursun, Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şafi Tunç. Buharkent Ziraat Odası’ndan Türkay Karadana, Buharkent’ten zeytin işletmecisi Orhan Önal yer alacaklar.

Üzüm çalışma masası ise Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh. Metin Akural, Alaşehir Ziraat Odası’ndan Zir. Müh. Dündar Yalçın, Alaşehir Üzüm Üreticisi Cenk Yıldırım, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden -Dr. Selçuk Karabat ve Dr. Ali Güler, Çal Ziraat Odası’ndan Ömer Ayhancı, Tariş Üzüm Birliği’nden Dr. Mübeccel Topuzoğlu, Sarıgöl Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Ülgen, Buharkent üzüm Üreticisi Messud Ekin’den oluşacak.

BUHARKENT MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA

Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Sözcüsü Mehmet Erdem, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı Prof Dr Kadir Kızılkaya, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik,Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Aktaş, Nazilli Ticaret Borsası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Tariş Çine Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal Kaya, Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nden yönetim kurulu üyeleri, Alaşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Türk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Aydın ziraat odaları başkanları, Buharkent mahalle muhtarları,üretici birlikleri, kooperatifler ve üreticilerin katılacağı çalıştay sunumu 25 Kasım 2106 Cuma günü saat 14.30’da Buharkent Meslek Yüksek Okulu salonlarında başlayacak. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler