Takip Et

SON DAKİKA

"Başkanlık sistemi padişahlığı geri getirmektir"

23 Kasım 2016, Çarşamba 18:03

     


Milli Anayasa Hareketi Aydın Temsilcisi Avukat Erol Ertuğrul, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin padişahlığı ve saltanatı geri getirme çabası olduğunu söyledi. Aydın Mili Anayasa Hareketi olarak Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda ‘Başkanlık sistemi ve Türkiye’nin geleceği’ konulu panel düzenleyeceklerini belirten Ertuğrul, herkesi panele davet etti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milli Anayasa Hareketi Aydın Temsilciliği 26 Kasım Cumartesi günü Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda, ‘Başkanlık sistemi ve Türkiye’nin geleceği’ konulu panele tüm halkı davet etti. Milli Anayasa Hareketi Aydın Temsilcisi Av. Erol Ertuğrul, Panelin konuşmacıları, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nüsret Senem olduğunu söyledi. Parlamentoların yeni bir anayasa yapamadığını belirten Ertuğrul, “Ancak anayasada değişiklik yapabilir. Ülkemizde yeni bir anayasa yapmak ve hele başkanlık sistemini getirmek gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Özellikle terör nedeni ile tüm kentlerimizde can güvenliği olmadığı, ekonomik sorunların tavan yaptığı, tüm komşularımızla, AB ülkeleri ile sorunların yaşandığı bir dönemde yeni bir anayasa ve başkanlık yönetimi kesinlikle gerekli ve zorunlu değildir” dedi.

“MİLLİ BİR ANAYASA DEĞİL”

Hazırlanan tasarıların kamuoyunu tam olarak açıklanmadığını kaydeden Ertuğrul, “Sızan bilgiler, hazırlanan tasarının gerici ve bölücü bir çalışma olduğunu göstermektedir. İçerisinde Türk, Türk ulusu, laiklik olmayan, Atatürk ilke ve devrimlerini görmezden gelen bir anayasa, milli olamaz. Getirilmek istenilen gerici ve bölücü bir anayasadır” diye konuştu.

Başbakanlık çalışmasının bir dikta girişimi olduğunu iddia eden Ertuğrul, sözlerine şöyle devam etti: “Başkan tek başına yüksek yargıçları, kuvvet komutanlarını, rektörleri, valileri atayacak, hiç kimseye hesap vermeyecek, gerektiğinde meclisi feshedebilecektir. Yasama, yürütme ve yargı bir elde toplanacaktır. Oysa bunlar bağımsız olmalıdır.” (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler