Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadalılar Çerçioğlu ve Günel'e seslendi

23 Ekim 2020, Cuma 17:25

     


Kuşadası'nda vatandaşlar, 3 yıldır çöplüğe dönen dere yatağının ıslah edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası'nın Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki 60 Evler Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, dereye ve yola atılan çöplerin temizlenmemesi nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e seslendi. Site sakinlerinden Rasim Özgürol, "Dere ve yolumuz pislik içinde. Güvercin Masası'na şikayetimizi ilettik ama herhangi bir çalışma yapılmadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in sorunumuzun giderilmesi için çalışma başlatmasını istiyoruz" diye konuştu.

"DERE YATAĞININ PİSLİĞİ KUŞADASI'NA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR"

Kuşadası Kadınlar Denizi Mahallesi 60 Evler Sitesi'nde yaşayan site sakinleri uzun zamandır temizlenmeyen dere yatağı ve yoldan büyük rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Sitenin yakınlarında bulunan arsaya ve dereye evsel atıklar ve inşaat atıklarının atıldığını belirten vatandaşlar, pislikle birlikte daha önce yapılan doğalgaz kazısı nedeniyle parke taşlarının söküldüğünü ve kazıdan sonra yolların yapılmadığını dile getirdi. Çöpler nedeniyle çok sayıda haşereye de maruz kaldıklarını belirten vatandaşlar durumun hastalığa davetiye çıkardığını ifade etti. Dere yatağının çöplük olarak kullanıldığını dile getiren site sakinlerinden Rasim Özgürol, "Kuşadası'nın güzel görüntüsü ve doğasına derenin pisliği gölge düşürüyor. Dere yatağının tıkalı olması ve pislik yuvasına dönüşmesi nedeniyle Kuşadası'nda olacak şiddetli bir yağmurda büyük bir taşkın olması muhtemel" dedi.

BAŞVURULARA DÖNÜŞ YAPILMADI

Üç senedir aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ve zaman zaman kötü kokular da duyduklarını dile getiren Özgürol, "Dere yatağının temizlenmesi için Güvercin Masası'na başvuruda bulunduk. Ama bu şikayetimize hiçbir geri dönüş olmadı. Tüm site sakinleri adına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e sesleniyorum. Dere yatağının temizliği lütfen yapılsın. Derin çukurlar olan yollarımız da bir an önce yapılsın. Kuşadası'nın doğasını koruyalım ve vatandaşların da bu çöpler nedeniyle zarar görmesini engelleyelim" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler