Takip Et

SON DAKİKA

10 bin 550 öğrenci Aydın'da rekor kırdı

23 Nisan 2016, Cumartesi 16:23

     


“Efeler Diyarı Aydın’dan Şehitlerimize Bin Selam” adı altında gerçekleştirilen organizasyonda 10 bin 550 öğrenci Çanakkale Türküsü’nü söyleyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYDIN Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ve MB Holding’in katkılarıyla geleceğin Türkiye’sini yönetecek nesillere, milli ve manevi duyguların aktarılması amacıyla, orkestra eşliğinde en kalabalık öğrenci korosu ve en çok çocukla “Çanakkale Türküsü” rekor denemesi yapıldı. “Efeler Diyarı Aydın’dan Şehitlerimize Bin Selam” adı altında gerçekleştirilen organizasyonda 10 bin 550 öğrenci Çanakkale Türküsü’nü söyleyerek rekor kırdı.

“Efeler Diyarı Aydın’dan Şehitlerimize Bin Selam” projesi kapsamında düzenlenen organizasyon Adnan Menderes Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Dünya Çocuk Rekorları yetkilisi Aydın Türkgücü ve Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nce izlenen rekor denemesine, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bekir Çeker, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Halil Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 BİN 550 ÖĞRENCİ AYNI ANDA SÖYLEDİ

Rekor denemesi için, Atatürk Anadolu Lisesi 200 öğrenci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi 300 öğrenci, Efeler Anadolu Lisesi 500 öğrenci, Adnan Menderes Anadolu Lisesi 300 öğrenci, Aydın Lisesi 500 öğrenci, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 300 öğrenci, Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 200 öğrenci, Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 400 öğrenci, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi 700 öğrenci, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 250 öğrenci, Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi 500 öğrenci, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 700 öğrenci, Sosyal Bilimler Lisesi 20 öğrenci, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 70 öğrenci, Gazipaşa Ortaokulu 800 öğrenci, Mustafa Kiriş Ortaokulu 700 öğrenci, Hacı Lütfiye Atay Ortaokulu 400 öğrenci, Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu 500 öğrenci, Efeler Ortaokulu 500 öğrenci, Güzelhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 300 öğrenci, Özel Akder Ortaokulu 30 öğrenci ile stadyumda yer aldı. Öğrenciler saha içinde “Dur Yolcu” siluletini oluşturdu ve 10 bin 550 öğrenci Çanakkale Türküsü’nü söyledi. Rekor denemesinin ardından bu kez stadyumda bulunan herkes hep bir ağızdan türküyü ikinci kez seslendirdi.

PROF. DR. KURAL, AĞLADI

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı duygusal konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Kural, “Benim dedem Fettah Gün, anneannemle nişanlandıktan sonra askere alınmış. Sarıkamış’a gönderilmiş. Çanakkale’de 234 bin kişi, orada da doksan bin kişi donarak öldüler. Donarak. Bu ülke için. Biz burada oturalım diye öldüler hepsi. Komik sanatçılar bunu bilmezler. Ne giyeceğim diye gezen doksan altmış doksan, konuşması noksan kadınlar bunları bilmezler. Ama bizim bilmemiz lazım tarihimizi gençler. 234 bin kişinin ağıtlarını yan yana koyun. Sanırım bu organizasyondan sonra Çanakkale ruhunu yaşattığınız için onların kemikleri mutlu olmuştur ve şu anda yattıkları yerden size teşekkür ediyorlar. Sağ olun, var olun. Bu günlere çok ihtiyacımız var. profesyonel futbolla, magazinle, ne giyeceğim kıyafetleriyle uyutulan bir Türkiye’de bu günlere çok ihtiyacı var. çok, çok, çok. Şimdi sonucu açıklıyorum. Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı olarak Aydın’da bu güzel günde bulunmaktan ayrıca mutluluk duydum. Şu anda bana gelen rakamlara göre 10 bin 550 öğrencimiz Çanakkale Ağıtı'nı büyük bir başarıyla söyledi. Hocalarıma teşekkür ediyorum ve böylece bir Dünya Çocuk Rekoru olarak imzalıyoruz efendim” diye konuştu.

PERVİN TÖRE’NİN DİLİ SÜRÇTÜ

Program sonunda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, heyacanına yenik düştü. Dili sürçen Töre, savaşsız bir dünya yerine “Barışsız bir dünya diliyorum” dedi. Töre, “Öncelikle bugün 23 Nisan’ın 96’ncı yılını kutluyoruz. Tüm dünya çocuklarına ve Türkiye’deki çocuklara öncelikle barışsız bir dünya ve Türkiye diliyorum ve hepsine hayatlarında yolları açık olmasını diliyorum. Bugün çok heyecanlı bir gün yaşadık. Dünya denemesini yaptık. Bu günün anlamına özgü biz yetiştirdiğimiz 180 bin öğrenciye Aydın’da, Çanakkale ruhunu vermek adına bu denemeyi yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

BALAT, “ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ VE BAYRAKSIZ BIRAKMASIN”

Organizasyona destek veren MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat da “Hayatımda bu kadar heyecanlandığımı ve mutluluk duyduğumu hatırlamıyorum. Tanrıya binlerce şükrediyorum. Şehitlerimize, Atatürk’e teşekkürler ediyorum. Bu memleketi bize bağışlamışlar vatan olarak. Canlarını verenlere de binlerce rahmet diliyorum. Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın. Bizim vatanımızı da kötü niyetlerden uzaklaştırsın” diye konuştu. (CEM ULUCAN)







 
Son Eklenen Haberler