Takip Et

SON DAKİKA

Toprak kayması mağdurlarının beklediği haber geldi

23 Mart 2017, Perşembe 11:53

     


Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi’nde özel bir firmanın sürdürdüğü AVM inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu evlerini boşaltmak zorunda kalan 116 ailenin mağduriyetinin giderilmesine yönelik çalışmalarda sona yaklaşıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, zarar gören binaların yenilenmesini sağlayacak finansman için İller Bankası’na kredi başvurusu yaptıklarını, bölgede 20 ile 25 gün içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kuşadası’nda meydana gelen toprak kayması sonucu zarar gören Mücella Emgin ve Dergah Sitesi’ndeki evlerini boşaltmak zorunda kalan 116 ailenin mağduriyetlerinin giderilmesine sayılı günler kaldı. Olayın meydana geldiği Kasım 2014'ten bu yana evlerine dönemeyen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Kuşadası Belediyesi, İller Bankası’na kredi başvurusunda bulundu. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, kredinin onaylanması durumunda bölgede yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için 20 ile 25 gün içinde ihale süreci başlatacaklarını duyurdu.

Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Kayalı, “Ödeneğin sağlanması durumunda 20 ile 25 gün arasında ihale sürecini başlatacağız. Kredi için ilgili bakanlıklara başvurularımızı yaptık. Borçlanma oranı bütçenin yüzde 10’unu geçemeyeceği için ilgili bakanlık ve bölge milletvekilleriyle gerekli görüşmeleri yaparak sorunu kendi imkanlarımızla çözme yoluna gittik. Vatandaşlarımızın en kısa sürede evlerine dönebilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler