Takip Et

SON DAKİKA

Eroğlu: Aydın, Aydın olalı böyle hizmet görmedi

23 Mart 2017, Perşembe 16:40

     


Koçarlı’da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilecek 3 tesis için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 14 yılda Aydın’a kazandırılan projeleri anlatarak, “Aydın, Aydın olalı böyle hizmet görmedi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Referandum çalışmaları, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Koçarlı’da da DSİ tarafından inşa edilecek Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım ile 2 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Koçarlı’da küçük zeybeklerin gösterisiyle karşılanan Bakan Eroğlu, yoğun ilgiye teşekkür etti. Çiçekler sunulan Eroğlu’na Koçarlı’ya has ürünlerin bulunduğu hediye sepeti takdim edildi. Hükümet Meydanı’nda sinevizyon eşliğinde Aydın’a kazandırılan projeler anlatılarak Aydın’a; son 13 yılda yapılan hizmetlerin 80 yılda yapılanlardan daha fazla olduğu belirtildi. Eroğlu, bakanlık olarak Aydın’a 4 milyar 625 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade etti.

 

“İŞKUR'DAN ORMANDAN İŞ İSTİYORUZ”

Temel atma törenine katılan iki vatandaş, ellerindeki dövizlerle Bakan Eroğlu’ndan iş istedi. Dövizde, ‘Sayın bakanım hoş geldiniz. İŞKUR’dan, orman işletmesinden iş istiyoruz’ ifadeleri yer aldı. Zeybek gösterileriyle başlayan temel atma törenininde ilk konuşmayı DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptı. Acu, yapılan yatırımlardan söz ederek davetlilere bilgi verdi. Acu’nun ardından konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de bu hizmetler karşısında vatandaşların referandumda tercihlerinin 'evet'ten yana kullanmalarını istedi.

 

VALİ,‘BARAJLAR KRALI’ DİYEREK SÖZ ETTİ

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında ‘Barajlar Kralı’ ifadesini kullanarak, “Memlekette barajlar kralı ifadesi birkaç baraj yapıldığında ortaya konulan ifadedir. Zatı alinizin yaptığı barajları takip etmek mümkün değildir. Sizleri demokrasinin beşiği Aydın’da, Koçarlı’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİNİN CEBİNE 230 MİLYON PARA AKACAK”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demokrasi şehidi Adnan Menderes’i anımsayarak yatırım yapılan iller arasında ilk başta sırayı Aydın’ın aldığını kaydetti ve şöyle dedi: “Aydın’a şu ana kadar en büyük yatırımları biz yaptık. Aydın, Aydın olalı böyle hizmet görmedi. Son 13 yılda yapılanlar 80 yıldan yapılanlardan daha fazladır. Bakanlık olarak Aydın’a 4 milyar 625 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 210 bin 690 dekar arazi tamamen kapalı sistemle sulanacak. Koçarlı, Bağarası, Çine’deki çiftçilerin cebine her yıl 230 milyon lira para akacak. 'Burada içme suyu yok' diye, 'Aydın ve civarı susuz kalmasın' diye İkizdere Barajı’nı inşa ettik. İsale hattının ihalesini de dün imzaladık. 13 bin 600 metre isale hattıyla İkizdere’nin arıtılmış memba suyunu vereceğiz. Eskiden arıcılar ormana sokulmuyordu. Ama şimdi biz bal ormanları kuruyoruz. Hatta arıcıların parası yoksa yüzde 20’si devletten, geri kalan faizsiz, uzun vadeli olmak üzere para da veriyoruz. Yeter ki bal ormanı kuralım. İster kestane balı, ister çam balı, ister çiçek balı ne istiyorsanız bunları size hazırlayacağız, kira almadan yeter ki üretin, satın. Ama sizlerden ricam burada bir marka oluşturun. Biz de sertifika verelim, özellikle buranın şifalı ballarını bir marka haline getirip satalım. 'Halis Menderes Balı' dersiniz."

 

“EGEGEP’LE AYDIN MUHTEŞEM OLACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine verilen talimatla Ege Bölgesi’ni kapsayan bir proje hazırladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız Aydın’ı çok seviyor. Bizlere talimat verdi. Dedi ki, 'Veysel Hoca, GAP ve GOB var büyük projeler bunlar. Sen de o bölgenin evladısın, buraya büyük bir proje hazırla.' Adı EGEGEP. Bunu hazırladık. Bu projeyle 27 milyar 985 milyon liralık yatırım yapılacak ve Aydın muhteşem olacak” dedi.

 

“ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, HER DOĞAN İÇİN”

Aydın’a kazandırılan hizmetler karşısında 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğinde vatandaşların tercihlerini 'evet'ten yana kullanmaları gerektiğini belirten Eroğlu, “Şimdiye kadar yollar, barajlar, göletler, eğitimde mesafe, akıllı tahtalar yaptık. Şimdi 'evet' deme sırası sizde. Bizim için değil, Erdoğan için de değil, bu evet başbakanımızın da dediği gibi her doğan için geçerli. Mevcut sistem kavga üretiyor, ekonomik kriz üretiyor. Türkiye’nin önündeki gelişmeyi engelliyor. 'Hayırcılar' kim, hayırcılara baktığımız zaman PKK hayır diyor, DEAŞ, FETÖ hayır diyor. Dolayısıyla onlara inat kararımız evet” diye konuştu.

 

“TAPU VEREMEYİZ”

Mersinbelen Mahallesi'nden 81 yaşındaki Halil İbrahim Uygun, Bakan Eroğlu’nun konuşması sırasında sahnenin önüne gelerek, “Fıstık çamları hakkında ne düşünüyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine Eroğlu, “Fıstık çamlarını şu anda alıyorsunuz, satıyorsunuz. Biz mahallelerdeki ormanlık alanlara fıstık çamı dikiyoruz. Kura çekip vatandaşa dağıtıyoruz. Bakımı bize ait. Biz devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Ama fıstık çamlarının tapusunu istersen, tapu veremeyiz, sertifika veriyoruz. Herkesin huzurunda burada kura çekiyoruz, 49 yıllık olmak üzere, geliri vatandaşa ait olmak üzere veriyoruz” dedi.

 

Bakan Veysel Eroğlu’nun konuşmasını ikinci bir soruyla bölen Uygun, “49 yıllığına verdiğiniz zaman, biz buna nasıl sahip olacağız? Dinlemiyorsunuz, dinlemeniz lazım vatandaşı” demesi üzerine, bakanın korumaları, kendisini sahne önünden uzaklaştırdı. Bakan Eroğlu ise konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fıstık çamını nasıl topluyorsun? Devletin ağacındaki fıstık çamını toplayıp satıyor musun? Satıyorsun. Daha ne istiyorsun? Biz orman mahallesindeki vatandaşların yanındayız. Destek veriyoruz. Daha önce olsaydı onu içeri bile sokmazlardı. Şimdi topluyor satıyor, parasını alıyor hiçbir problem yok” diye konuştu.

 

Ardından temel atma töreni için sahneye kurulan butona basıldı. Ayrıca Koçarlı’daki 15 kişiye gelir getirici sertifikalar verildi. Konuklara 2 bin 500 adet fidan dağıtımı yapılarak tören son buldu.

 

Temel atma törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, DSİ Genel Müdürü Murat Acu katılırken, konukları, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler