Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Beni rezil et Çerçioğlu"

23 Şubat 2021, Salı 17:09

     


tvDEN ekranlarından izleyiciyle buluşan Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, geçtiğimiz günler Çerçioğlu'nun kendi hakkında bulunduğu suç duyurusunun 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararını açıklamıştı. Bu olayın ardından Çerçioğlu'nun kendi medyasına dört suç duyurusunda daha bulunduğunu yazdırdığını ifade eden Aydın, "Bizi suç duyurularıyla boyun eğdiremezsin. Ortaya attığımız iddiaların keşke aksi açıklansa da ben mahcup olsam. Bu iddiaların aksini kanıtla. Beni rezil et Çerçioğlu" dedi.

Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu ve gündemdeki gelişmelerin aktarıldığı Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisine birçok kez suç duyurusunda bulunduğunu ve bir suç duyurusunda 'Basın Özgürlüğü' nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararı verildiğini açıklamıştı. Açıklamanın hemen ardından Çerçioğlu, Aydın'a dört suç duyurusunda daha bulundu. Bu konuyla ilgili haber yaptırıldığını dile getiren Aydın, "Çerçioğlu suç duyurusunun 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararının verilmesinin ardından kendi medyasına benim hakkımda 4 suç duyurusunda daha bulunduğuna ilişkin haber yaptırdı. Suç duyurusunda bulunuyor olmaları onları aklamıyor" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI HESAP VERMEK ZORUNDA"

Çerçioğlu'nun dilediği kadar suç duyurusunda bulunabileceğini ifade eden Aydın, "Ben suç işlemediğime eminim. 'Kavuşturmaya yer yoktur' la sonuçlanan onlarca karar olacağına da inanıyorum. Ben mesleki sınırlar içerisinde soru eleştiri hakkımı kullanarak Özlem Hanımı eleştiriyorum. Ama Özlem Hanım hakkını kullanmıyor. Aydın halkının hakkı olan bilgilenme hakkını vermiyor. Bir belediye başkanı halkına hesap vermek zorundadır. Gerçek olanla Özlem Hanım gösterdiği çok başka. Aydın'da Özlem Hanım için şapka düştü, Aydınlılar gerçekleri çok net olarak görüyor" diye konuştu.

"GAZETELERE PARA AKTARILIYOR"

Çerçioğlu'na yönelttiği soruların bazı kişilerce 'Şahsi meselesi var' olarak algılandığına dikkat çeken Aydın, "Benim Çerçioğlu'yla hiçbir şahsi meselem yok. Olsaydı onların yanında olurdum ve bu durum şahsi çıkarlarıma hizmet ederdi. Onların yanında olanların hesaplarına nedenli paralar yattığını, özellikle bazı kurumlar üzerinden neler yapıldığını görüyorum. Gazetelere para aktarıyorlar. Para aktarılmasını organize eden kişi de 'Bunun yüzde 15'i benim' diyor. Bu işin haracı bile çıktı" dedi.

"DEVLETİN ORGANLARI HALKIN GÖNLÜNÜ RAHATLATMALI"

Devletin bazı organlarının harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Özlem Çerçioğlu bunca iddiaya rağmen kendisi çıkıp bu iddialara yanıt vermiyorsa devletin başka kurumları çıkıp 'Biz gittik, Aydın Büyükşehir Belediyesiyle ilgili süreçleri araştırdık. Denetledik, böyle bir problem var. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz' diyip halkın gönlünü rahatlatmalı. Ya da denetleyenlerin 'Biz denetleme yaptık. Ortaya atılan iddiaların bir karşılığı olmadığını görüp belgeledik' diyebilmeliler. Sıkıntı denetim mekanizmasının çalışmamasında" diye konuştu.

"RENCİDE OLMAYA HAZIRIM"

Aydın, "Ben rezil, rüsva ve rencide olmaya hazırım. Bununla ilgili herhangi bir rahatsızlık duymam. Keşke söylediklerimizin tam tersi sonuçlarla bizi rezil rüsva eden bilgiler olsa. Ama gerçek böyle değil. Gerçekler Özlem Hanımı mahçup edeceği için o da algıyı başka yere çekmeye çalışıyor" dedi.

"SUÇ DUYURULARINIZA BOYUN EĞMEM"

Çerçioğlu'na seslenen Aydın, "Çerçioğlu etrafındaki üç beş dalkavuğun aklıyla daha fazla Aydınlının parasını çar çur etme. Aydın'a daha fazla kötülük etmeyin. Benimle ilgili daha fazla suç duyurusunda bulunmaya devam edebilirsiniz. Ben suç duyurularıyla boyun eğecek değilim. Tehditlerinizle ve tekliflerinizle de boyun eğmedim. Biz Aydın halkının gerçekleri bilmeye hakkı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

"CHPLİ BELEDİYELERLE İLGİLİ ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

CHP'li belediyelerle ilgili algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Aydın, "Bizim derdimiz CHP'li belediyeler değil. CHP'li birçok belediyeyle gayet güzel ilişkilerimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesinin haberlerini de bizim ekranlarımızda görebilirsiniz. Bizim CHP'yle ya da CHP'li belediyelerle bir meselemiz yok. Olaylara parti odaklı bakmıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Özlem Çerçioğlu özelinde olayları gündeme getiriyoruz. Bunun en büyük tanığı da CHP'li siyasetçilerdir, bölge milletvekilleridir. Her biri gelip bizim mecralarımızda her zaman kendilerini ifade etmişlerdir. Çerçioğlu da bizim ekranımızda kendini ifade etmiştir. Yine edebilir" dedi.

"TEK GERÇEĞİMİZ AYDIN HALKININ MENFAATLERİ"

Çerçioğlu'nun etrafında Denge Medya Gruba çamur atan çok sayıda kişinin olduğunu belirten Aydın, "Özellikle Barış Altıntaş 'Kemik' muhhabeti yapıyor ve bana 'Köpek' diyor. Ben kamunun bekçi köpeği olduğumu söylüyorum, sen kimin köpeğisin Barış Altıntaş? Barış Altıntaş da bu ekrana gelip kendini ifade etmiştir. O da tekrar gelip ifade edebilir. Bizi siyasete çekmeye çalışıyorlar. Çerçioğlu, senin bu algı oyunların tutmaz. Bizim tek gerçeğimiz Aydın halkının menfaatleri. Bunun için bu sorunları gündeme getiriyoruz. Siyasetçi ya da herhangi bir siyasi partiye angaja olmuş durumda değiliz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Aydın, "Özlem Hanımın etrafındaki üç beş kişi CHP'yle ilgili bizim için algı oluşturmaya çalışıyor. Lütfen buna kanmayın. Bugün bize ambargo koyanlar yarın bizim ekranlarımızda boy gösterirler. Bizim tvDEN binamızın önüne geçmişte AK Partililer siyah çelenk koymuşlardı. Biz tüm partilere eşit uzaklıktayız. Terör bağlantısının olduğunu düşündüğümüz bir parti dışında tüm partiler bizim ekranlarımızda olabilir" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler