Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın tarihi pazarında vatandaşlar tuvalet çilesi çekiyor

23 Ocak 2024, Salı 17:13
Son güncelleme: 23 Ocak 2024, Salı 17:50

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde kurulan tarihi Salı Pazarı’nın kurulduğu ve tarihi dokusu ile ön plana çıkan çarşı esnafı ile vatandaşalar, en büyük sıkıntılarının başında tuvalet eksikliğinin geldiğini belirtti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Veysi Paşa Mahallesi 1604 Sokak’ta bulunan tarihi Gümrük Önü Çarşısı olarak tabir edilen çarşıda, tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecekleri alan olmamasından dert yandı. Sokak’taki esnaf ve vatandaşın talebi için gönderilen kabin tuvaletinde 6 haftadır bağlantısının yapılamadığı ifade edildi.

“BU TARİHİ ÇARŞIDA MAALESEF TUVALET SORUNU VAR”

Asırlık çarşıdaki işletmelerin küçük ve kendilerine ait tuvaleti olmadığını, Salı günleri de kurulan semt pazarı nedeniyle tuvalet ihtiyacının hat safhaya çıktığını dikkat çeken sokak esnafı Cengiz Çelik, “Sokağımızın en önemli sorunların başında, tuvalet konusu geliyor. Burası, Aydın'ın en önemli ve tarihi bir çarşısı, bu tarihi çarşıda maalesef tuvalet sorunu var. Ben bu tuvalet sorununu Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettim. Özlem Hanım'ın kurmayları geldiler, kendilerine bu sorunu ayrıntılı olarak anlattım ve notlarını aldılar. Bu talebimiz sonrası yaklaşık 6 hafta önce de kabin tuvalet geldi. Bağlantısı yapılacağını söylediler ama yaklaşık 6 haftadır bu tuvalette hizmete giremedi. Biz bu sokağımıza bir isim koyduk, burası bir gastronomi sokağı. Sokağımızda 1878 yılından, 1949 yılından mekanlar var. Yaklaşık 5 adet tarihi mekan var ve bu sokak ön plana çıkartılıp Türkiye'ye tanıtılması gerekiyor. Bu sokağın restorasyona da ihtiyacı var. Ben bunları da Büyükşehir Belediyesi kurmay heyetine ilettim, şimdiye kadar bir çözüm üretilmedi” diye konuştu.

“30 YILDIR SERGİ AÇAN BİR ESNAFIM, HALA BU SORUNUMUZA ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ”

Yıllardır talep ettikleri tuvalet isteklerinin yerine getirilmediğini söyleyen Ahmet Harmanlı, “Burada en büyük sorun, tuvalet. Burada otopark var, oraya tuvalet kondu ama çalışmıyor. Burada pazar kuruluyor ama tuvaletimiz yok. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. Ben burada 30 yıldır sergi açan bir esnafım, hala bu sorunumuza çözüm üretilmedi” ifadelerini kullandı.

Salı Pazarı’nda sergi açan Nermin Gök ise, özellikle kadınlar için tuvalet eksikliğinin büyük bir sorun olduğunu dikkat çekti. Kadın pazarcı Nermin Gök, yıllardır bu soruna çözüm bulunamamasına anlam veremediğini kaydetti. (ERDAL AYDIN)

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler