Takip Et

SON DAKİKA

Maaşları ödenmeyen işçiler eylem yaptı

22 Kasım 2016, Salı 16:06

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi binası yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait inşaatta çalışan ve binanın yapımını üstlenen firmadan 2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren işçiler eylem yaptı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

22 kişinin çalıştığı şantiyeden 19 Kasım 2016’da sigorta çıkışlarının yapıldığını ve günlük ödenmesi gereken 120 liralık yevmiyenin 2 aydır ödenmediğini ileri süren inşaat işçileri, yüklenici firmadan toplam 80 bin lira alacaklı olduklarını söylediler.

“MAAŞLARIMIZ BİR AN ÖNCE ÖDENSİN, MAĞDURUZ”

İnşaat alanına ‘Burada grev vardır’ yazılı pankart açarak maaşlarının ödenmemesini protesto eden inşaat işçileri, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkililerinin sorunlarına kayıtsız kaldığını iddia etti. İşçiler adına konuşan şantiye sorumlusu Ali Karakuş, “Valiliğe giderek şikayetimizi aktardık. 19 Kasım Cuma gününden bu yana maaşlarımızın yatırılmaması nedeniyle çalışmıyoruz. İki aydır, maaşlarımızın sadece asgari tutarı olan 1300 lira yatırılıyor. Geçtiğimiz gün yemeklerimizi de kestiler. İnşaat alanında su ve elektrik de yok. Şantiye alanının yakınlarındaki boş bir dükkanda yatıp kalkıyoruz, mağduruz” dedi.

Emniyet yetkililerince izinsiz eylemde bulundukları nedeniyle uyarılan işçiler, hukuki süreç başlatarak haklarını arayacaklarını söyleyerek olaysız bir şekilde dağıldılar. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler