Takip Et

SON DAKİKA

Analık görevlerini yapamıyorlar

22 Kasım 2016, Salı 07:40

     


Çine’nin Özeren Mahallesinde yaşayan vatandaşlar sularının kirli oluşuna isyan ederken, anneler çocuklarının çamaşırlarını kendilerine yıkatmadığını ve temizlemeciye verdiklerini söyledi. Annelik görevlerini yapamamanın üzüntüsünü yaşayan kadınlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Özeren Mahallesindeki kirli su problemi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor iken, uzun yıllar rahatça mahallenin suyunu kullanamayan vatandaşlar ASKİ’yi göreve davet etti. Musluklardan akan sarı renkli kirli suyu hayvanların dahi içmek istemediğini belirten mahalleli son zamanlar mahallede artan ölüm ve hastalıklara da kirli suyun sebep olduğunu iddia etti.

KİRLİ ÇAMAŞIRLARI YOĞURT VE AYRIN SUYU İLE YIKIYORLAR

Çine Özeren Mahallesinde yaşayan Afet Ünal (60), “Bir an önce arıtma tesisinin yapılmasını istiyoruz. Su satıcısı tankerle su satmaya gelmese hiç suyumuz yok. Eskiden de kirliydi ama bu kadar değildi. Ayran dövüyoruz suyunu dökmüyoruz, keseye yoğurt koyuyoruz suyunu dökmüyor beyazlarımızı yıkamaya çalışıyoruz. Bu yöntem ile olur mu bu hep böyle? Tülbentlerimizin kar beyaz olması lazım. İzmir’e düğüne gittim utancımdan yerin dibine girdim. Pencere perdelerim var şimdi yıkatacağım ya Efeler’deki kızıma vereceğim, yada Çine’deki temizlemecilere vereceğim. Çamaşır makinem var ama korkuyorum kirli çıkartacak diye. Avlu betonlarımız gri idi bu suyla yıkadıkça sap sarı oldu. Bilen bilmeyen toz zannediyor, sanki biz temizlemiyormuşuz gibi. Gençlerimiz annelerine çamaşırlarını yıkatmıyor, temizlemeciye veriyorlar. Bir kez giydiğimiz beyaz giysilerimizi bir daha giyemiyoruz. Özlem Çerçioğlu’ndan biz kadınların halini düşünmesini istiyoruz” dedi.

“SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR”

Mahallenin kahvehanecisi Yücel Aktaş ise kirli sudan çektiği sıkıntıları şu sözleriyle anlattı: Bu sudan hayvanlar bile içmiyor, insanlar nasıl içsin. Su kokuyor. Sap sarı akıyor. Yılda 5 kez yedek değiştiriyorum. Ocak kullanmıyorum çünkü içi kireçten geçilmiyor. Bu suyun içilmez raporu olduğu söyleniyor ama belgeleri göremiyoruz. Hastalıklar, ölümler arttı. Bu su sağlığımızı tehdit ediyor. Su deposunun dibinde 3 tane telefon vericisi var. Bu vericiler radyasyon yayıyor. Suyumuza etki ettiğini düşünüyoruz. Hiçbir mahallenin su deposunun dibinde verici yok. Eğer var ise buraya daha çok koysunlar. Biz o vericilerin su depomuzun dibinden taşınmasını istiyoruz” dedi.

Çine Özeren Mahalle Muhtarı İbrahim Dönmez, ASKİ yetkililerine mahallede yaşanan kirli su sıkıntısını ilettiklerini çevre mahalleler ile birlikte ortak kullanılabilecek arıtma tesisinin önümüzdeki aylarda kurulması için çalışmanın başlatılacağı bilgisini verdi. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler