Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Dinçer doğalgaz için tarih verdi

22 Eylül 2020, Salı 15:01

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, doğal gazın ardından yollarda yama çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek ciddi yol çalışmalarının doğalgaz bitiminde başlanılacağını ifade ederken 2021 yıl sonu tüm merkez mahallelerde doğal gaz çalışmalarının sona ereceğini aktardı. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile birlikte Şevketiye Mahallesinde devam eden ENERYA şirketinin doğal gaz ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Doğal gaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılan yol çalışması hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, yollardaki yama işleminin geçici bir çözüm olduğunu alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ciddi bir yol çalışması gerçekleştireceklerini ifade etti. 

"BU KIŞI YAMA İLE GEÇİRECEĞİZ"
Çine Belediyesi olarak vatandaşa hizmet konusunda çaba sarf ederek üzerilerine düşen görevin fazlasını yapmaya gayret ettiklerini belirten Dinçer, "Normalde doğalgaz çalışması yapan firma belediyelerden izin alarak kazı çalışmalarını yapıyor ve ardından kazı yaptığı alanı kapatması gerekiyor. Bundan yaklaşık 3 yıl önce kararname çıktı, Aydın'da Germencik, İncirliova ve Çine'de belediyeler kazılan yolları kendi yapmayı kabul ederse ve doğalgaz şirketinin belediyeden izin alması için para yatması gerekmediği kabul edilir ise doğalgaz döşenecekti ilçemize. Biz Aydın Büyükşehir ile birlikte ilçemize doğal gaz gelsin diye bu şartları kabul ettik. Amacımız vatandaşımıza hizmet. Şimdi Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallelerinde taş döşeme çalışmalarına başladık. Şuan ENERYA doğal gaz çalışmaları Şevketiye Mahallesi'nde devam ediyor. Biz yollarımıza yama yapıyoruz çünkü ana hat kazılan yerler belli bir süre sonra çökme yapıyor, yolun oturmasını bekliyoruz. Ayrıca evlere giden abonelik kazıları nedeniyle yollar yeniden bozulacak. Bu kışı yama çalışması ile geçireceğiz" diye konuştu. 

"2021 YILI SONUNDA ÇALIŞMALAR SONA ERECEK"
Doğalgaz şirketi ile görüşerek Cumhuriyet, Soğancılar ve Hamitabat Mahallesi'nde de doğalgaz çalışmalarının hızlandırılma talebinde bulunduklarını belirten Başkan Dinçer, "3 merkez mahallemizde doğalgaz çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanmasını istiyoruz. Doğal gaz şirketi yetkilileri de bu talebimizi olumlu karşıladı. Çine merkezde 2021 yılı sonuna kadar tüm doğalgaz çalışmaları sona erecek. Bizde ciddi yol çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler