Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli protokolü, İncir Festivali için toplandı

22 Ağustos 2014, Cuma 11:27

     


Nazilli'de 2'nci İncir Festivali öncesinde Nazilli Protokolü, incir işletmecileri ve üreticileri bir araya gelerek, İncir Festivali'nin detaylarını konuştu.

Toplantıy,a Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, İncir Araştırma İstasyon Müdürü Selim Arpaz, Nazilli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt ve kuru İncir işletme sahipleri katıldı.

"İNCİR VE İNCİR ÜRETİMİNİN NAZİLLİ İLE ÖZDEŞLEŞMESİ GEREKİYOR"

Nazilli İncir'ini tanıtmayı ve Nazillili incir üreticilerini kaynaştırmayı hedefleyen festivalde incir üretimi ile tanıtımındaki sorunları ve yapılan hazırlıkları değerlendirmek için toplandıklarını belirten Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, “İncir üretimi açısından Nazilli, büyük bir potansiyele sahip. İncir ihracatının yarısı, üretiminin ise 4’te 1’ini ilçe olarak karşılıyoruz. Ancak Nazilli incir üretiminden hak ettiği payını tam manasıyla alamıyor. Nazilli incirin işleme noktasında, üretim noktasında kazanç elde ediyor ama amacımız bu üretimi tarımsal sanayiye de yansıtmak. Ayrıca, incirin yan ürünlerini ortaya çıkararak, tarımsal sanayinin ham maddesi olan incirden daha fazla katma değer olarak kazanç elde edilmesini sağlamaktır. Bunun içinde incir ve incir üretiminin Nazilli adıyla özdeşleşmesini sağlayacağız. İncir denilince Nazilli isminin hafızalara kazınması için tanıtımının çok iyi yapılması gerekiyor. 4-5 Eylül'de yarışmalar, gösteriler, paneller ve konserlerle incirin tanıtımını yapacağız. Festival esnasında üreticilerin, tüccarların ve işletmecilerin de sorunları dile getirilecek. Ülkemizde incirin bilinirliğini sağlamak için üreticisinden ihracatçısına, sivil toplum kuruluşundan devlet kurumlarına kadar herkesin katkıları ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En önemli tarımsal ürünlerimizin başında gelen incirimizin tanıtımı, farkındalığı için öncelikle kendi içimizdeki sorunları çözeceğiz. Ardından da incirimizi uluslararası boyutta hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.

Nazilli ekonomisi için zeytin ve zeytinyağının da önemini vurgulayan Kaymakam Okur, bu yıl incirin tanıtımını yaparken zeytin ve zeytinyağını da göz ardı etmeyeceklerini ifade etti. (UMUT ALDİ/İNCİR AJANS)







 
Son Eklenen Haberler