Takip Et

SON DAKİKA

Yukarı Görle, Çiletir Tekkesi sakinleri hayırda buluştu

22 Mayıs 2017, Pazartesi 11:54

     


Karacasu’nun Yukarı Görle Mahalle’inde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çiletir Tekkesi keşkek hayrı bu yıl da yapıldı. Arapapıştı (İnceğiz) Kanyonu’nun başladığı yerde bulunan Yukarı Görle Mahallesi’ndeki hayra bölgeden çok sayıda kişi katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

BAŞKANLAR KEŞKEK DÖVDÜ

Mahalle Muhtarı Selçuk Alaca’nın organizasyonunda vatandaşların katkıları ile gerçekleştirilen hayra Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş ve yöre halkı katıldı.

Keşkek hayrı, birlik beraberlik ve dayanışma içinde gerçekleşti. Hayırda 50 kilo buğday ve 70 kilo et ile kazanlarda dövülerek yapılan keşkek, misafirlere ikram edildi. Okunan mevlit ile birlikte dualar edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, muhtar Selçuk Alaca ile birlikte bakır kazanlarda keşkek dövdü.

 

BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Mahalle Muhtarı Selçuk Alaca, “Kendimi bildim bileli bu hayır yapılır. Birlik beraberlik içinde insanların kaynaşması için yapılan bu hayrın yapıldığı yerde akan kaynak suyu, yaz kış hiç kesilmez. Vatandaş, kurbanını, adağını burada keser. Vatandaşlarımız suyun başında karnını doyurur, susayınca da akan sudan taslarını doldurup kana kana içer. Mahallemizin her yeri yemyeşil ağaçlarla kaplı iken bu alanda tek bir ağaç yoktu. Karacasu Belediyesi bu yıl ağaçlandırdı. Oturma bankları koydu. Mahallem adına Belediye Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler