Takip Et

SON DAKİKA

Polis ve esnaf sahnede ‘dolandırıcılığı’ anlattı

22 Mayıs 2017, Pazartesi 17:03

     


Aydın'da sahnelenen "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" oyununda, polis ve esnaf birlikte rol aldı. Tamamını amatör oyuncuların oluşturduğu gösteri, büyük beğeni topladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Son yılların dolandırıcılık türlerinden biri olan telefon dolandırıcılığına karşı, ‘tiyatrolu önlem’ alındı. Aydın İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, telefon dolandırıcılığına dikkati çekmek için bir tiyatro gösterisi düzenlendi. Oyuncularının tamamı esnaf ve polisten oluşan gösterinin yönetmenliğini Coşkun Kemer yaptı. Oyunda Ayça Kabacaoğlu, Tevfik Erdede, Hatice Gümüştaş, Sinan Ergöl, Mehmet Şener ve Nuri Ecim rol aldı. Oyun Pazar akşamı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde sergilendi.

“BÜYÜK BİR EMEKLE İYİ BİR OYUN ÇIKTI”

Oyunun amacını değerlendiren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Kadir Erciyes, “Buradaki asıl amacımız vatandaşlarımızı dolandırıcılık konusunda bilgilendirmektir. Telefon dolandırıcılığında, çok sayıda mağdur olduğu için bu konuda bir çalışma yapmak, vatandaşımızı bilinçlendirirken de güldürmek istedik. Oyunda görev alanlar arasında toplumun farklı kesimlerinden esnaf arkadaşlar var. Hakikaten ortaya büyük bir emekle birlikte iyi bir oyunun çıktığını görüyoruz" dedi.

“BAMBAŞKA BİR DUYGU”

Aydın’da perdecilikle uğraşan ve oyunda ‘Dolandırıcı’ rolünde oynayan Tevfik Erdede, "Esnaf arkadaşlar arasında eczacı, güvenlik görevlisi, mobilyacı ve perdeci var. Halkla polisin birlikte yaptığı bir gösteri. Kısa kısa 3 skeç var. Biri 'Televole', ikincisi 'Kime Niyet Kime Kısmet', üçüncüsü de 'Telepati'. Burada, bu sahnede yer almak bambaşka bir duygu” ifadelerini kullandı.

Kuru temizlemeci dükkanı işleten ve ilk defa sahneye çıktığını belirten Hatice Gümüştaş da şu ifadeleri kullandı:

"Bu şekilde dolandırıcılık, günümüzde son zamanda fazlasıyla kullanılan bir yöntem. İnsanları bu yolla bilgilendirmeye çalışıyoruz. Çünkü bu şekilde insanlar paralarını kaptırıyor. Polislerle aynı sahnede olmak çok güzel bir duygu, onlarla aynı ortamda bulunmak aynı amaç doğrultusunda buluşmak gerçekten çok güzel."

Oyunu Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Uyan, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Abdurrahman Akın, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Feti Karsak ve çok sayıda vatandaş izledi. Oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Uyan ve Asayiş Şube Müdürü Kadir Erciyes, oyunculara plaket takdim etti. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler