Takip Et

SON DAKİKA

Meandros çocukları, arkeolojiyi keşfetti

22 Mayıs 2017, Pazartesi 14:59

     


Didim’de faaliyet gösteren Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin Müzeler Haftası kapsamında Milet Müzesi’nde gerçekleştirdiği ‘Arkeolojik Kazı Oyunu’, renkli görüntülere sahne oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği tarafından hazırlanarak Milet Müzesi bahçesine yerleştirilen ‘Arkeolojik Kazı Oyun Havuzu’, minik arkeologlarını ağırladı. Didim Kaymakamlığı ve Milet Müzesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte ağırlanan Yönder Okulları 2. sınıf öğrencileri, etkinlik öncesinde arkeolog Fatma Güler Sipahioğlu rehberliğinde Milet Müzesi’ni gezdi ve sergilenen eserler hakkında bilgi sahibi oldu. Ardından Didim Kaymakamı İskender Yönden’in de katılımıyla Arkeolojik Kazı Oyun Alanı’na geçen çocuklar, önceden gömülmüş tarihi eserleri arkeolog titizliği ile bulmaya çalıştı. Her bulunan eser de fırçalarla temizlenerek kutulara yerleştirildi.

 

KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ

Çocuklara, Yönder Okulları’nda görevli Sınıf Öğretmeni Güldane Pekgöz, Müdür Yardımcısı Selçuk Tarhan, Müzik Öğretmeni Mustafa Sevindik, Meandros Derneği Başkanı, sanat tarihçisi Başak Kamacı Budak, dernek üyeleri Arkeolog Özge Saltık ve Neslihan Karabekir de eşlik etti.

Arkeolojik kazı etkinliğine katılan tüm çocuklara, özel olarak hazırlanan el kitapları dağıtıldı ve arkeolojik kazılar hakkında teknik bilgi verildi. Etkinliğin sonunda Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam tarafından çocuklara katılım sertifikaları dağıtıldı.

Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak, yaptığı açıklamada, “Bu eğitici etkinliğe Didimli tüm çocukların katılabilmesi ve çocuk dostu Milet Müzesi’nin daha fazla çocuk tarafından ziyaret edilebilmesi için Meandros Derneği olarak ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğini alarak benzer organizasyonları sürdüreceğiz'' dedi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler