Takip Et

SON DAKİKA

Engellileri Efeler Belediyesi sevindirdi

22 Mayıs 2017, Pazartesi 17:24

     


Efeler Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, engellileri bir araya getirerek gönüllerince eğlendirdi.

Efeler Hacı Hüseyin Arslan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ndeki öğrencilerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, öğrencilerle kahvaltı etti. Kahvaltının ardından, merkezden mezun olan Ozan Çobanoğlu’nun zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen okul öğrencileri ile birlikte Başkan Yardımcısı Ünal’da öğrencilerle birlikte halay çekerek onların neşelerine ortak oldu.

Belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ifade eden Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, “Türkiye’de engellilik oranı çok yüksek. Belediye olarak engelleri aşmanın engelleri kaldırmakla mümkün olduğunu bilen ve bu yönde düşünen bir belediyeyiz. Buradan yola çıkarak Aydın’da engelleri kaldırmak ve engelli vatandaşlara da kültürel sosyal alanlarda erişebilirliklerini sağlamak için olanaklarımız ölçüsünde ne yapmak gerekiyorsa bunu uygulamak kararındayız. Bu yolda da adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Özürlülük değil özgürlük olsun diyoruz” dedi.

EBRU YAPARAK KENDİ ESERLERİNİ OLUŞTURDULAR

Engelliler Haftası'nda bir diğer etkinlik de Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Efeler Belediyesi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve işitme cihazları satan özel bir işletmenin desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte, Ufuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 10 öğrenci, teker teker tezgahın başına geçerek eğitmen eşliğinde ebru yaparak kendi eserlerini oluşturdular. Birbirinden farklı ve güzel eserler oluşturan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Etkinliğe katılan çocuk öyküleri yazarı Zehra Ünüvar, kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti. (HABER MERKEZİ) (

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler