Takip Et

SON DAKİKA

Ve Didim'e müjdeli haber

22 Mayıs 2014, Perşembe 14:33

     


Aydın kamuoyununu günlerdir meşgul eden Adalet Bakanlığı’nın Didim sınırlarında denize sıfır 4 bin dönümlük bir hazine arazisinin açık cezaevi yapılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan tahsisini istemesinde tepkiler sonuç verdi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, tahsis işleminin iptal edildiğini söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adalet Bakanlığı'nın Didim sınırlarında denize sıfır 4 bin dönümlük bir hazine arazisinin açık cezaevi yapılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan tahsisini istemesini 12 Mayıs'ta özel haber olarak manşetten duyurmuştuk. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim’de hayata geçirilmesi düşünülen açık cezaevi projesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden yerin tahsisini talep etmesi üzerine Bakanlıklar ile yazışmaların yapıldığını söylemiş, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da konuyu araştırdıklarını dile getirmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, yaptıkları açıklamalar ile tepkilerini gösterirken, “Didim’e cezaevi yapmak akla mantığa aykırı” demişlerdi. İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da cezaevine karşı çıkarken, sadece Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun cezaevinin Didim'e katkısı olacağını savunmuştu. Didim'de deniz kenarındaki arazide cezaevi yapımı ile ilgili açıklamalar yapan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ortak kararı, cezaevinin Didim'e yapılmamasına yönelik oldu.

Son olarak AK Parti Aydın Milletvekilleri Didim'de yapılması planlanan cezaevi için Adalet Bakanlığı’na mektup göndererek Didim’e yapılacak açık cezaevine kesinlikle uygun görmediklerini iletti. Turizm kenti olarak ilan edilen Didim’e yapılacak cezaevinin doğru olmadığına dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç’ın imzasını taşıyan mektup Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a gönderilmişti.

"DİDİM HALKI SAKINCALI GÖRÜYORSA, ANLAYIŞLA KARŞILARIZ"

Didim'de kamuoyunu günlerdir meşgul eden cezaevi yapılmasıyla ilgili müjdeli haber, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'dan geldi. Atabay, cezaevi konusunda görüştüğü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa, bizde bakanlık olarak bunu anlayışla karşılarız" dediğini ifade etti.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, sosyal medya adresinde yaptığı açıklamada, "Turizm gelişim bölgesi olan ilçemiz Didim'de turizm ve cezaevi kelimelerinin yan yana örtüşmediği konusunda gerek bizim, gerekse de Didim halkının ve sivil toplum kuruluşlarının düşünceleri kamuoyu tarafından bilinmekteydi. Bu konudaki düşüncelerimizi ve gerekçelerimizi Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ile paylaşınca; kendileri gerekli duyarlılığı göstererek eğer 'Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa, bizde bakanlık olarak bunu anlayışla karşılar ve bu projeyi daha uygun bir bölgede gerçekleştiririz' demiştir. Adalet Bakanımız Sayın Bozdağ'ın kısa sürede göstermiş olduğu anlayış ve hassasiyetine çok teşekkür eder, ilçemizin turizm gelişimi konusunda önünün kapanmaması sebebi ile duyduğumuz sevinç ve mutluluğu siz değerli halkımızla paylaşırız" ifadelerine yer verdi. (EDİZ VERDİOĞLU)

Didim’e Cezaevi

Didim’de cezaevi merak konusu oldu

"Didim'de cezaevi akla ve mantığa aykırı"

AK Partili Milletvekilleri cezaevi ile ilgili sıkıntıları Bakanlığa iletti

Didim’de cezaevine bir tepki de AK Parti'den

Didim'de cezaevine STK'lar karşı çıktı

"Cezaevi Didim'de olmamalı"

Kırık akıllılar değil, kırk akıllı kazandı

 

 







 
Son Eklenen Haberler