Takip Et

SON DAKİKA

Validen engelli rampasına genelge

21 Kasım 2016, Pazartesi 13:27

     


Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karacasu’ya gelen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a, engelli rampalarının önüne araç park edilmesi yüzünden yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Engellilerin de yaşam haklarının olduğunu belirten ve bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Dilmen, engelliler olarak çok mağdur olduklarını belirterek, “Bu yüzden her gün ayrı ayrı vatandaşla muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Kimseyle kötü olmak da istemiyoruz. Bizim de yaşam hakkımız var. Halkımız bu konuda daha duyarlı olursa seviniriz” dedi.

VALİ ÖZÜR DİLEDİ

Dilmen’in şikayetini haklı bulduğunu ve bu konuda her gün bezer şikayetler aldıklarını söyleyen Vali Koçak, “Engellilerin de en az bizim kadar yaşama hakkı var. Eğer uygulamada geç kaldığımız, eksik yaptığımız bir şey varsa bunun için biz sizden özür dileriz” dedi.

DENETİMLERİN ARTIRILMASINI İSTEDİ

Cep telefonundan emniyet müdürünü arayarak engelli rampalarının önüne araç park edilmesinin önlenmesini isteyen Vali Koçak, bu konuda bir genelge yayımlanarak tüm ilçe emniyet amir ve müdürlükleri ile kaymakamlıklara gönderilmesi yönünde talimat verdi. Engelli rampalarının önünde zaten park yasağı olduğunu anımsatan Vali Koçak, bu konuda daha dikkatli olunmasını istedi.

EĞİTİM TEMELDEN BAŞLAR

Telefon görüşmesinin ardından Vali Koçak’a teşekkür eden Hüseyin Dilmen, “Bu eğitimler aslında temelden başlar. İlkokul öğrencilerine hiç değilse 15 dakika da olsa eğitim verilmesi çok daha iyi olur. Belli bir yaştan sonra insanları eğitmek çok zor oluyor. Eğitim temelden verilmeli” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler