Takip Et

SON DAKİKA

TKB, kadına şiddeti önlemek amacıyla toplandı

21 Kasım 2016, Pazartesi 13:45

     


Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi (TKB), İstanbul Sözleşmesi'nin kadına sağladığı güvencelerin bilinmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla genel merkez tarafından ‘Kadına yönelik şiddet,eşitsiz güç ilişkilerinden kaynaklanmaktadır" sloganıyla hazırlanan projeyi tanıttı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Gar Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Başkan Vekili Yıldız Saraylı, “Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin kısa adı 'İstanbul Sözleşmesi'dir. Amacımız, bu sözleşmenin bize sağladığı güvencenin bilinmesi, yaygınlaştırılmasıdır. Genel merkezimiz bu yönde bir proje hazırlamıştır. Bizim de hedefimiz bu projeyi her kesime ulaştırmaktır” dedi. Tecavüzün affedilmez bir suç olduğunu belirten Saraylı, sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlarımız ve çocuklarımız için endişeliyiz, öfkeliyiz ve tepkiliyiz. Birliğimizin genel merkezi, bu konuya karşı diğer kadın dernekleriyle müşterek bir bildiri yayınlayarak, önergenin geri alınması için imza toplayarak tepkisini ortaya koymuştur. Biz de Aydın şubesi olarak bu önergeyi şiddetle kınıyoruz.”

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ORTADAN KALDIRILACAK”

İstanbul Sözleşmesi’nden bahseden Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Attilla, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında temel ve hukuki güvence özelliği taşıyan uluslararası sözleşmenin yaygınlaştırılmasında Türk Kadınlar Birliği’nin kendini sorumlu hissettiğini belirtti. Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Kadınlar Birliği olarak İstanbul Sözleşmesi'nin de bize sağladığı güvencenin bilinmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasının sağlanması konusunda derneğimiz kendisini sorumlu hissetmiştir. ‘Kadına yönelik şiddet, eşitsiz güç ilişkilerinden kaynaklanmaktadır’ sloganıyla Genel merkezimiz projeyi hazırlamıştır. Projenin genel hedefi, hak temelli kadın örgütlerinin İstanbul Sözleşmesi'ne dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamaktır. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması zorunluluğu kapsamında, her aşamada medyanın ve politika yapıcıların desteğinin sağlanması, bu alanda çalışan STK’la işbirliği yapılması devletin yükümlülüğü içerisindedir.” (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler