Takip Et

SON DAKİKA

ASKİ'den altyapı ve arıtma tesisi seferberliği

21 Kasım 2016, Pazartesi 14:34

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yatırım atağını artırarak sürdürüyor. Aydın’da yüzlerce yeni altyapı ve arıtma tesisleri yatırım planlaması seferberliği başlatan ASKİ içme suyu ve kanalizasyonu olmayan ilçe bırakmayacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı, sınırları içerisindeki her mahallenin yüksek çözünürlüklü hava fotoğrafları ve hali hazır haritası Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Çakırbeyli Mahallesi’nde son teknoloji makinalarla ölçüm yapan ekipler, proje ve etüt çalışmaları sürdürüyor.

İÇME SUYU VE KANALİZASYONU OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK

Büyük Menderes Havzası Önlemler Programı çerçevesinde içme suyu amaçlı kullanılan tüm yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarının korunması amacıyla içme suyu havzası koruma planı çalışması göz önünde bulundurularak öncelikli havzaların 2021 yılına kadar, diğerlerinin 2027 yılına kadar tamamlanacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçe ve mahallerde altyapı ve arıtma yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürlüğü, öncelikli olarak, Koçarlı ilçe sınırlarında kalan Sarıçay, içme suyu barajı ve Yaylakavak Sulama Barajı havzaları ile Büyük Menderes alt kısmi havzası çözümleri için Koçarlı ilçesi köyden mahalleye dönüşen 45 yerleşim yerleri kanalizasyon şebekesi kesin projelerinin ve artıma tesislerinin yatırım planları aralıksız sürdürüyor.

SON SİSTEM MAKİNALARLA ÖLÇÜM YAPILIYOR

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin Kanalizasyon Şebekesi Kesin Projelerinin Hazırlanması işi ihale edildi. Proje çalışmaları içerisinde A Etabı olarak adlandırılan Ön proje ve Ön Etüt çalışmaları tamamlandı. B ve C Etapları dahilinde arazi çalışmaları, zemin etüt ve proje çözümler son hızıyla sürüyor. Arazi çalışmalarının hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlanabilmesi için ileri teknolojiden faydalanılıyor. Proje çözümlerinin altlığını oluşturacak haritaların oluşturulması için yüksek çözünürlüklü kameraya sahip fotogrametrik ölçüm yapabilen insansız hava araçları ile uçuşlar gerçekleştiriliyor. Daha sonra eş zamanlı olarak diğer ilçelerimiz genelinde yapılacak olan kapsamlı çalışmalar ve etütler ile ihtiyaç duyulan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri yapım işlerine de başlanacak.

Koçarlı Belediyesi’nin halen kadastrosu bile tamamlanmış değilken Koçarlı, sınırları içerisindeki her mahallenin yüksek çözünürlüklü hava fotoğrafları ve hali hazır haritası Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Çalışmalar ilk olarak Çakırbeyli Mahallesi’nden başladı. Hazırlanan bu halihazırlar ile sadece kanalizasyon projeleri istenilen birçok projeye altlık sağlanabilecek. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler