Takip Et

SON DAKİKA

Özakcan, Roman kadınların proje atölyelerini ziyaret etti

21 Nisan 2017, Cuma 18:07

     


Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki Roman kadınlara yönelik gerçekleştirilen, ‘Aydın’da Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması’ ve ‘Sepet Örme Sanatı Roman Kadınlarla Yaşıyor’ projelerinin atölyelerini ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, ‘Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’ kapsamında, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu’nun başvurusu ile ‘Sepet Örme Sanatı Roman Kadınlarla Yaşıyor’ projesi ve Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin başvurusu doğrultusunda ‘Aydın’da Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Kazandırılması’ projeleri Ilıcabaşı Mahallesi’nde hayata geçirilmişti.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın’daki bazı kurum ve kuruluşların da ortak olduğu projeler kapsamında Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği binasında başlatılan projelerin atölyelerini ziyaret etti. Proje kapsamında sepet ören ve mandrel boncuk yapan kadınlarla sohbet eden Başkan Özakcan,boncuk eğitmeni Fatma Vural’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MANDREL BONCUK TEZGAHININ BAŞINA GEÇTİ

Belediye Başkanı Özakcan, eğitmen Vural’dan aldığı bilgiler doğrultusunda mandrel boncuk tezgahının başına geçti. Gözüne koruyucu gözlükleri takarak işe koyulan Özakcan, cama şekil verdi. Boncuğu işlemenin görüldüğü kadar kolay olmadığını kaydeden Özakcan, “Bizzat deneyimleme fırsatı bulduğum boncuk işleme işi, görüldüğü kadar kolay değil. Sepet örme işi de aynı şekilde bilgi ve el becerisi istiyor. Buradaki tüm işler, el işi, göz nuru ve katma değeri de çok yüksek ürünler. Roman kardeşlerimiz, en neşeli, en keyifli yurttaşlarımızdır. El emekleri ile ekonomilerini güçlendirip gelir kaynakları da neşeleri kadar yüksek olsun” dedi.

Başkan Özakcan’a ziyareti sırasında Aydın Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Abdül Aydeniz ve Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım eşlik etti. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler