Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlılar mutlu evliliğin püf noktalarını anlattı

21 Şubat 2024, Çarşamba 14:02

     


Aydın’da yaşayan vatandaşlara ‘Şimdiki aklınız olsa evlenir miydiniz?’ diye sorduk. Birçok vatandaştan ‘Evlenirdim’ cevabı gelirken, mutlu evliliğin sırrının sevgi, saygı ve güvenden geçtiğini söylediler.

 

Şengül İnan, “Evlenirdim. 60 yıllık evliyim. Çok da güzeldi. Gene olsa gene evlenirim. Gençlere tavsiyem evvela saygı ve saygı. Bunlar olduktan sonra her şey yürür gider. Sevgiyle saygıyı unutmasınlar yeter. Evet hayat müşterek bazen sen yaparsın bazen o yapar”

 

Şennur Ovalı, “Şimdiki aklım olsa bende evlenirdim. Eşimi çok seviyordum ama çok erken kaybettim. Saygı olduktan sonra sevgi arkadan geliyor”

 

Kezban Aksoy, “Hayır asla. Kesinlikle evlenmezdim. Bekarlık sultanlıktır. Hele bu devirde asla evlenmezdim. Bekarken daha iyi insanın bi hedefi olur. Evini arabanı ya da mesleğini alırsın. Ama evlilikte ne oluyor, koca eline bakıyorsun. Bekarlık gibi olmuyor”

 

Yüksel Gürcüoğlu, “Evlenmez miyim ya? Evlenirdim. O da bir mutluluk. Evlenmeseler ne yapacaklar bekar mı duracaklar. O da sonuç değil. Ben çok mutluyum 35 yıl bitti”

 

Elem Adıgüzel, “Evlenmezdim. Bekarım zaten. Birlikte yaşamak çok zor şimdi. Belki benim zamanımda da zordu ama şimdi daha da zor. Farklı farklı insanları aynı eve sokuyoruz hadi geçinin diyoruz. Yani bu öyle kolay bir şey değil. Aynı anneden babadan doğan kardeşler bile yeri geliyor geçinemiyor. İki ayrı kültürden gelen insanın anlaşması birlikte bir evde yaşaması çok zor”

 

“Evlenirdim. Çok mutluyum. Gençlere tavsiyem birbirlerine saygılı olsunlar. Sevgiyle birlikte pekiştiğinde zaten 20 yılı aşan bir süreyle evli kalabiliyorsunuz. Çok şey beklememek lazım. Her sinirlendiğinizde her lafı söylediğinizde karşınızdakinin susması ve aynı tutumu sizin de sergilemeniz lazım”

 

“Evlenirdim. Hayatın gerçekleri. Eşim 15 sene oldu vefat edeli çok mutluyduk. Her gün dört dörtlük olmaz. Evliliğin acı tatlı her yönleri oluyor”

 

“Evlenirdik. Gençler birbirlerine sevgi saygı mutluluk vermeleri lazım. Her şey karşılıklı. Biz 34 yıllık evliyiz. Hala kol kolayız”

 

Şeref Güven ve Aygül Güven, “Neden evlenmeyeceğim? Hayat yalnız değil ki. Hayat müşterek. 36 yıllık evliyiz. Çocuklarımız dışarda biz birbirimize destek oluyoruz. Gençler sabretsinler. Birbirlerine karşı anlayışlı olsunlar. Hoşgörü ve sevgi bütün mesele bu”

 

“Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Okurdum. Köylerde yetiştik. Araba yoktu bizim zamanımızda okula gidemedik. Okusaydım düşünmezdim. Hayat çok zor”

 

“Evet, şuan evli olduğum eşimle evlenirdim. Saygı ve sevgi çerçevesinde bir evlilik olursa ömür boyu sürer ama saygı bitti mi evlilikte biter”

 

Hatice Gülersoy “Evlenirdim. Saygının olmadığı yerde sevgi de biter. Önce saygı olacak. Birbirlerine güven olacak. Evlilik imzadan oluyor şimdi. Her şey imzayı atana kadar imzayı attıktan sonra haydi eyvallah diyorlar. Çoluğu çocuğu ortada bırakıp Allah ortalığa dirlik düzenlik versin. Genç kızlarımıza da akıl, fikir, iman ve vicdan versin. Evlilik öyle sözde olmaz. Bizler de yaşadık evliliği bir evde kötülükte olur iyilikte olur” (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler