Takip Et

SON DAKİKA

"Keyfi bir uygulamadan geri adım atıldı"

21 Ocak 2019, Pazartesi 20:26

     


Aydın Büyükşehir Belediyesinin Evde Bakım Hizmeti AYBA'da ruhsat krizi çözüldü. Konuyla ilgili tvDEN Ana Haber'de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Keyfi bir uygulamadan geri adım atıldı, memnunum" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AYBA'nın ruhsat kriziyle ilgili konuşan Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “Aydın Büyükşehir Belediyesi geçen hafta ruhsat eksiklikleri için başvuruda bulundu. Şu anda eksiklik yok. AYBA hizmetlerine devam edebilir.” dedi. Konuya ilişkin tvDEN Ana Haber'de Ayşegül Koç'a konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, herhangi bir eksikliğin giderilmediğini, başvurlarda aynı personel ve evrakların kullanıldığını söyledi.

"KEYFİ BİR UYGULAMAYDI"

Uygulamanın keyfi olduğunu savunan Çerçioğlu, " Eksikler tamamlandı denilmiş ama eksiğimiz yoktu. Başvuruda aynı evrak ve personelimiz vardır. Hizmetin kesilmesi tamamen keyfi bir uygulamaydı. Hizmetin kesilmesinden bugüne kadar farklı bir evrak istenmedi. Yine aynı evrakları verdik. Olan felçli yatalak hastalara oldu. Onun için altını çizerek düzeltiyorum, keyfi bir uygulamadan geri adım atıldığı için memnunum. Memnunum çünkü, o hasta, fakir fukara ve guraba için memnun. Bu vatandaşlarımız çok acı çekti, mağdur oldu. Bu mağduriyete kim sebep olduysa Allah'a havale ediyorum." dedi.

"HATADAN VATANDAŞIN TEPKİSİ DÖNDÜRDÜ"

Başvuruda aynı evrakların kullanıldığını belirten Çerçioğlu, "Bizim hiç bir evrağımız eksik değildi, bunun da en büyük ispatı şudur; Sağlık İl Müdürülüğü bakanlığa soruyor, 'Ruhsatı ben kime vereceğim?' diye. Tabki de ruhsat Aydın Büyükşehir Belediyesine verilecek. Bu insanları kim mağdur ettiyse Allah'a havale ediyorum. Çünkü bu insanların özel şoförü ve özel hastanesi yok. Aslında bu hatadan dönemeyeceklerdi ama vatandaşın tepkisinden dolayı döndüler" diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler