Takip Et

SON DAKİKA

İki çocuğuyla yeni yasanın çıkmasını bekliyor

20 Kasım 2016, Pazar 07:30

     


TBMM'de görüşülmekte olan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan cinsel suçlarla ilgili yasa, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi olayın yaşandığı İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’nde de heyecan yarattı. Şu anda hapiste olan eşiyle 15 yaşında iken evlendiğini belirten iki çocuk annesi Seher Kuskan, yasanın kabulü halinde 5 yıl süren kamu davası sonucunda cezaevine konulan eşine kavuşacağı için heyecanlandığını söyledi. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)      

Acarlar Mahallesi’nde 2011 yılında 15 yaşında olan Seher Kuskan (20), ailelerin onayı ile Gökhan Kuskan’la (29) evlenerek yuva kurdu. Seher Kuskan’ın çocuk yaşta evlendiği için eşi ve ailesi hakkında açılan kamu davası sonucunda Gökhan Kuskan’a 11 yıl hapis cezası verildi. Evlendikten 5 yıl sonra sonuçlanan davanın ardından Gökhan Kuskan, 5,5 ay önce tutuklandı. Davayla birlikte iki çocuğuyla ortada kalan, ailesi, kayınvalidesi ve kayınbabasının desteğinde çocuklarına bakan Seher Kuskan, eşiyle severek evlendiğini söyleyerek çıkacak yeni yasanın kendisini umutlandırdığını ifade etti.

“ÇOCUKLARIMLA ORTADA KALDIM”

Devlete hep güvendiklerini ifade eden Seher Kuskan, “Bir yasa çıkacakmış. Bu yasa bizi de ilgilendiriyor. Ben bu yasanın onaylanmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Bizim halimizin ne olduğunu kimse bilmiyor. Ben 2 çocuğumla ortada kaldım. Bu, hiç kimsenin umurunda değil. Benim eşim tecavüzcü filan değil. Böyle bir şey kesinlikle yok. Cumhurbaşkanı'mızdan ve Başbakanımız'dan Allah razı olsun. İnşallah hemen çıkar da biz de rahata kavuşuruz. Mağduriyetimizin giderilmesini dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"BABASI HAPİSHANEDE, MAĞDURİYETLER ORTADA"

Çıkarılacak olan yasanın çarpıtıldığını dile getiren baba Fırat Kuskan, “Yasadan dolayı heyecanlıyız. Allah razı olsun, bizim gibi olan ailelerin durumlarını göz önünde bulundurdular. Bu teklifi meclise AK Parti sundu. 'Başbakan tecavüzcülerin önünü açacak' diye yaygara koparıyorlar. AK Parti mağduriyetleri ve sıkıntıları meclise getirerek bunlar için çözüm arayışlarına giriyor. Başbakan Binali Yıldırım’dan Allah razı olsun. Şu anda yaklaşık 4 bin kişi mağdur durumda. Ancak farklı düşüncedeki insanlar, bu konuya sadece muhalefet yapmak için konuşuyor. Bu yasa bize adeta merhem olacak. Babaları hapishanede, mağduriyetler ortada. Çocuklar mağdur durumda. AK Parti hükumeti mağduriyeti gidermek amacıya bu yasayı meclise sunmuştur. Halkımızın bunu yanlış anlamamasını istiyoruz. Evlilik dışı cinsel istismara yol açanlar, yine cezasını çeksin. Cumhurbaşkanı'mıza ve Başbakan'ımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (GÖKHAN DÜZYOL)

Erken evliliğe geç gelen ceza, aileyi perişan etti

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler