Takip Et

SON DAKİKA

Sökelileri yarım asırdır süslüyor

20 Haziran 2017, Salı 08:30

     


Söke’de, 61 yıllık berber 78 yaşındaki Halil Arabacı, ilerleyen yaşına rağmen, makas ve tarağı bırakmayarak Sökelileri süslüyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mesleğe ilkokulda okurken ustası İbrahim Çaybalan’ın yanında başlayan Süsler Berber'in sahibi Halil Arabacı, meslekten emekli oldu. Berberliğin kendisinde tutku haline geldiğini söyleyen Arabacı, “Ölene kadar mesleğimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Berberliğe başladığı yılları şu sözlerle anlatan emektar berber Halil Arabacı, “Eskiden kadınlara özel kuaför yoktu. Kadınların da tıraşını biz yapardık. Ustamdan meslekle ilgili çok şey öğrendim. Bir sürü de çırak yetiştirdim. Tıraş öğretmek için çırakların önüne ilk ben otururdum. Şimdi hepsinin dükkanı var. 30 yıl Albayrak Caddesi’nde dükkanımda berberlik yaptım. Şimdi Yeni Cami Mahallesi Özmen Sokak’ta bu işi yapıyorum. Her gün sabah erkenden gelir dükkanımı açarım. Hayatımda hiç kahvehane merakım olmadı. Günde bazen 2-3 kişiyi tıraş ediyorum, bazı gün hiç talep olmaz. En büyük sermayem yetiştirdiğim çıraklar” diye konuştu.

“KAZANDIĞIM PARA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL”

Emekli olmasına rağmen çok sevdiği işini yapmaya devam ettiğini kaydeden Arabacı, “Kahve köşelerinde oturmak yerine mesleği sürdürüyorum. Buradan aldığım kazanç çok önemli değil, benim için önemli olan mazi. Bizim müşterilerimiz pek bir yere gitmezler, burada herkes anılarını tazeler. Gençler daha farklı yerlere gidiyor. Bizim zamanımızdan kalan müşterilerimin sayısı çok az kaldı” ifadelerini kullandı. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler