Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Büyükyapıcı'dan zeybek şovu

20 Mayıs 2017, Cumartesi 17:06

     


Karacasu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Belediyesi, Türk halk müziği sanatçısı Rising Star Türkiye Şampiyonu Ozancan Demir ve Rock müzik sanatçısı Serkan Yıldız konseri ile halka müzik ve duygu yüklü bir gece yaşattı. Karacasulular, Ozancan ve Serkan Yıldız’ın şarkıları ile muhteşem bir gece yaşayarak, iki yıldır yasaklanması nedeniyle kutlayamadıkları bayramı coşkuyla kutladılar.

OZANCAN, İZMİR MARŞI İLE KALABALIĞI COŞTURDU

Havanın yağışlı olması sebebiyle kapalı pazar yerinde düzenlenen konserde Karacasu’nun yetiştirdiği Halk müziği sanatçısı Ozancan Demir, önce sahne aldı. Neşet Ertaş’tan okuduğu parçalarla seyirciye doyumsuz bir akşam yaşatan Ozancan Atatürk'ün en sevdiği şarkılar arasında olan Fikrimin İnce Gülü ve Vardar Ovası türküsüyle hemşerilerine halk müziği ziyafeti verdi. İstek üzerine seyirciyle birlikte güçlü sesi ve yorumuyla İzmir Marşı’nı seslendiren Ozancan’a Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve beraberindekiler ellerinde bayraklarla ayakta eşlik etti. Ozancan’ı, festivallerin vazgeçilmez çocuğu, gençlerin sevgilisi Rock Müziği sanatçısı İzmirli Serkan Yıldız takip etti.

ROCK SANATÇISI SERKAN YILDIZ, HERKESİ COŞTURDU

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, Meclis üyeleri, muhtarlar ve binin üzerinde vatandaşın katıldığı konser havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen büyük bir coşku içinde geçti. Anadolu Rock müziği tarzı yaptığı müzik ile gençlerin gönlünde taht kuran Serkan Yıldız, kendisini izleyen genç yaşlı her yaştan insanı coşturdu. Cem Karaca ve Barış Manço, Kazım Koyuncu, Funda Arar gibi sanatçıların sevilen şarkılarını seslendiren Yıldız’ın Rock müziği eşliğinde seslendirdiği Karadeniz türküleri ve gençlerden gelen istek üzerine elfida konsere renk kattı. Serkan Yıldız’ın şarkıları ile coşup eğlenen her yaştan vatandaş, gece boyunca yerinde durmadan dans ederek doyumsuz bir akşam yaşadı.

BAŞKAN BÜYÜKYAPICI’DAN ZEYBEK ŞOVU

Bir tarafta düğün bir tarafta konser olunca arada seslerin birbirine karıştığını gören sanatçı, “İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum” diye espiri yaptı. Ardından düğünde çalan zeybek müziği karşısında, “Bildiğim ve tanıdığım tek dans zeybektir. Bu kültür hiçbir zaman ölmeyecek. İnsanı ayrı bir havaya sokuyor” dedi. Okuduğu zeybek türküsü eşliğinde Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’yı çıkarıp oynattı. Oynadığı harmandalı zeybek oyunuyla geceye damgasını vuran, herkesi kendisine hayran bırakan Başkan Büyükyapıcı, seyirciden büyük alkış aldı. Yıldız, sahneden inerek Başkan Büyükyapıcı'yı tebrik etti. Ardından sahnenin önünde sürekli sanatçıdan yazdığı notlarla istekte bulunan 63 yaşındaki İlhami Turan adındaki yaşlı bir adamın Rock dansı herkesi güldürdü. Dans ederken yere uzanıp şınav çeken yaşlı adam, sanatçıya “Ben eskiden Çeşme’de turizm sektöründe pideci olarak çalışırken, diskolara girip çıktım. O yüzden bu dansları iyi bilirim” diye yazdığı notu vermesi dikkat çekti.

KARACASULULARI ONURE ETTİ

Konser teklifi gelince, ilk kez konser vereceği Karacasu’nun nasıl bir ilçe olduğunu merak edip araştırdığında birçok kişiden,”Karacasu eğitim seviyesi yüksek kültürlü insanların yaşadığı güzel bir ilçedir” yanıtını aldığını söyleyen Yıldız, “ Gerçekten de söyledikleri gibi çok güzel insanların olduğu bir ilçe. Burada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duydum” diyerek Karacasuluları onure etti. Tüm hemşerilerinin bayramını kutlayan Başkan Büyükyapıcı, her iki sanatçıya teşekkür ederek, çiçek takdim etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler