Takip Et

SON DAKİKA

Belenova güneş enerji sistemi bekliyor

20 Şubat 2020, Perşembe 09:42

     


Kuyucak Belenova Mahalle Muhtarı Mustafa Sarıca, mahallelinin meyve ve sebzesini sakladığı Belenova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ndeki soğuk hava deposunun elektrik giderini düşürmek için güneş enerji sisteminin kurulmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Belenova Mahallesi'nde 1972 yılında mahallelinin bir araya gelerek kurduğu Belenova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 1994 yılında mahallede üretilen meyvelerin saklanması için soğuk hava deposu yapıldı.Belenova'da susuz tarım yapıldığını bu nedenle yetiştirilen meyve ve sebzenin çok beğenildiğini belirten Belenova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Yardımcı, "Mahallemizde üretilen meyve ve sebzeler soğuk hava olmadan önce hepsini saklayabileceğimiz bir yer olmadığı için çürüyor ve bozuluyordu. Yapılan soğuk hava sayesinde altı yedi ay ürünlerimiz dayanıyor, üreticinin emekleri boşa gitmiyor. Ama 167 üyesi olan kooperatifimizin elektrik gideri çok yüksek. Bu nedenle burada güneş enerji sisteminin kurulmasını istiyoruz" dedi.

İki bin tonluk soğuk hava deposunun giderlerini mahalleli olarak karşıladıklarını belirten Belenova Mahalle Muhtarı Mustafa Sarıca, "Hasat ettiğimiz elmaları ekim ayından haziran ayına kadar soğuk havada saklayabiliyoruz. Burada belirli bir enerji tüketiliyor. En büyük enerji giderimiz elektrik. Yıllık 100 bin lira elektrik giderimiz var. Bunun için burada güneş enerji sisteminin kurulmasını talep ediyoruz. Amacımız soğuk hava deposunun elektrik giderini sıfıra düşürüp kalanı kabul edilirse AYDEM'e satmak" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler